Troldtekt har fordoblet kapaciteten med ny produktionslinje

26.02.2019

Troldtekt A/S har netop åbnet en ny, energieffektiv produktionslinje ved siden af den eksisterende i den danske by Troldhede. Udover at nedbringe leveringstiden i Danmark skal investeringen på i alt 180 mio. kr. bane vej for vækst på nuværende og nye eksportmarkeder.

13.000 kvadratmeter ny produktion er netop taget i brug på Troldtekts fabrik i Troldhede. Efterspørgslen på akustikplader – især til større byggeprojekter og i private hjem – er steget så markant, at Troldtekt har valgt at fordoble produktionskapaciteten og investere 180 mio. kr. i en ny, energieffektiv produktionslinje med moderne robotteknologi.

Produktionslinjen blev officielt indviet mandag den 25. februar, da finansminister Kristian Jensen og borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Hans Østergaard klippede snoren til det nye anlæg. Herefter kunne pressen og inviterede gæster tage et nærmere kig på Kawasaki-robotterne, høvleanlægget og linjens øvrige komponenter, mens produktionslinjen var i fuld drift.

Klimavenlig, dansk produktion

Investeringen i en moderne og energieffektiv produktion i Troldhede er i tråd med Troldtekts vision om at tilbyde markedet akustikløsninger, hvor materialesammensætningen er veldokumenteret. Troldtekt akustikplader består af lokale, naturlige råvarer – vestjysk rødgran og cement fra Aalborg Portland. Det betyder også, at CO2-udledningen ved transport af råvarer til fabrikken er minimal.

– Vores dna er dansk, og vi er glade for at være i Troldhede, hvor vi har produceret Troldtekt siden 1935. Det var oplagt at holde produktionen i Danmark og dermed opnå synergi med den eksisterende produktion. Vi har dog brugt kræfter på at designe en topmoderne produktionslinje, hvor automatisering og robotteknologi gør os konkurrencedygtige i forhold til produktion i lavtlønslande. På den nye linje gør vi alting smartere, og vi kan hurtigere omstille produktionen, når vi udvikler nye designløsninger eller møder nye krav på eksportmarkederne. Der er tale om et stort byggeri, som har den nyeste robotteknologi, siger Peer Leth, administrerende direktør i Troldtekt A/S.

Han glæder sig over, at byggeriet er forløbet efter den lagte tidsplan og inden for det lagte budget.

Troldtekt har længe været anvendt i skoler, daginstitutioner, svømmehaller og virksomhedsdomiciler. Efterspørgslen er også steget fra private husejere, som ønsker et naturligt akustikloft i deres hjem.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FAKTA OM DEN NYE PRODUKTIONSLINJE:

  • Den nye produktionshal er 320 meter lang og 43 meter bred
  • Med det nye anlæg fordobler Troldtekt sin produktionskapacitet
  • Anlægssum: 180 mio. kr.

SE DEN NYE FABRIK I TROLDHEDE BLIVE BYGGET PÅ ÉT MINUT >

Billederne er optaget i løbet af de måneder, hvor vi har opført vores nye produktionslinje ved siden af den eksisterende produktion i Troldhede. Tempoet er naturligvis skruet i vejret.

SE VIDEO MED HIGHLIGHTS FRA ÅBNINGEN HER >