Troldtekt støtter ”Danmark planter træer”

30.08.2019

Lørdag den 14. september løber indsamlingsshowet ’Danmark planter træer’ over skærmen på TV2. For hver 20 kroner, som virksomheder og private donerer, bliver der plantet et ny træ i de danske Folkeskove.

Lørdag den 14. september sætter TV2 og Danmarks Naturfredningsforening de danske skove i centrum – i bedste sendetid. Fra klokken 19.30 kan du se det store indsamlingsshow "Danmark planter træer".

Både virksomheder og privatpersoner kan donere penge til indsamlingen, som har til formål at sikre flere nye træer i de danske Folkeskove. For hver 20 kroner bliver der plantet ét nyt træ. Desuden går en mindre del af beløbet til at bevare rydningstruet skov i Danmark og udlandet.

Folkeskove er et nyt koncept, som skal gavne klimaet, sikre rent drikkevand og styrke biodiversiteten for planter og dyreliv. Derudover er et vigtigt formål at give alle danskere gode muligheder for friluftsliv i skoven.

Vigtigt at sætte træ på agendaen

Hos Troldtekt støtter vi ’Danmark planter træer’ med 10.000 kroner, hvilket altså svarer til 500 nyplantede træer.

– Vi producerer akustikplader med træ som hovedingrediens, og derfor har vi alle træets bæredygtige fordele tæt inde på livet. Træ er et sundt, elegant og fleksibelt naturmateriale, som hjælper med at fjerne CO2 fra atmosfæren. Da produktion af byggematerialer tegner sig for en meget stor del af verdens CO2-udledning, er der al mulig grund til at sætte træ på agendaen i byggeriet, siger Peer Leth, adm. direktør i Troldtekt A/S.  

– I partnerskab med FSC Danmark har vi længe slået et slag for, at der bliver plantet flere produktionsskove, som er certificeret ud fra ansvarlige principper. Men vi vil bestemt også gerne bidrage til udbredelsen af Folkeskove, som gør naturen tilgængelig for alle og desuden giver en række miljøfordele. ’Danmark planter træer’ er et fantastisk tiltag, som matcher vores værdi om social ansvarlighed, fortsætter han.

Læs mere, og støt indsamlingen

På hjemmesiden for ’Danmark planter træer’ kan du læse meget mere om indsamlingen og aktørerne bag. Her kan du også læse, hvordan du støtter med et beløb.

>> Besøg danmarkplantertræer.dk

>> Læs også vores online tema om træ som byggemateriale