Lærlinge indstillede Troldtekt til vestjysk uddannelsespris

Der var spænding til det sidste, da tre virksomheder dystede om titlen som Årets læreplads i Metalindustrien i Ringkøbing-Skjern Kommune. Troldtekt var blandt finalisterne, takket være indstillinger fra begge vores smedelærlinge.

18.03.2024

Da Industrielt Teknologicenter (ITC) i Lem St. holdt generalforsamling i Smedenes Hus, var der andet end drift og budgetter på agendaen. Titlen som ”Årets læreplads i Metalindustrien i Ringkøbing-Skjern Kommune” skulle også uddeles, og blandt de tre nominerede til den fornemme titel var Troldtekt A/S. Indstillingen kommer fra egne rækker, hvor de to smedelærlinge i Troldhede begge har indstillet virksomheden til den lokale pris. Prisuddelingen fandt sted 26. februar.

— Det er et stort skulderklap til alle kollegaerne herude, som understreger, at de gør et godt stykke arbejde, og at vi er et rart sted at være – også for unge, nye kollegaer under uddannelse, siger Hans Jakobsen, der er vedligeholdelsesleder i produktionen, og fortsætter:

— Rosen og anerkendelsen tilfalder særligt alle kollegaerne, der i det daglige gør Troldtekt til en god arbejdsplads og et godt sted at lære et håndværk.

Fra venstre: Ben William Seymour og Stefan Susnea

For lærlingene selv var der ikke den store tvivl om, at Troldtekt fortjente en nominering:

— Der er mange gode grunde til at indstille Troldtekt. Der er gode arbejdsforhold, mange udfordrende arbejdsopgaver, gode kollegaer og så bliver vi respekteret som ligeværdige. Vi er meget glade for at være her og stolte af vores læreplads, så derfor synes vi også, at Troldtekt fortjener anerkendelsen, siger Stefan Susnea og Ben William Seymour, der begge er smedelærlinge i Troldhede.

Selvom selve prisen i sidste ende gik til anden side, er der alligevel stolthed at spore. Om rygtet, som en god læreplads er løbet i forvejen, er svært at sige, men ifølge Hans Jakobsen står Troldtekt godt, når de kommende lærlinge skal ansættes:

— Vi oplever en god tilslutning og stor interesse fra potentielle kommende lærlinge, og en nominering som den her gør ikke sagen dårligere. Tværtimod.

Ud over Troldtekt var også JST og Baettr med i opløbet. Sidstnævnte løb med titlen.