Prestigefuld tysk arkitekturpris til Troldtekt® rhombe

10.08.2016

 

Designløsningen Troldtekt rhombe er vinder af en ICONIC Award 2016. Produktet samler bæredygtighed, elegant design og god akustik i én væg. Det er andet år i træk, at et akustikprodukt fra Troldtekt A/S er blandt vinderne ved ICONIC Awards, som uddeles af German Design Council.

God akustik, elegant design og bæredygtighed står højt på ønskelisten i moderne byggeri. Med Troldtekt rhombe får arkitekter og bygherrer de tre fordele i én løsning. Nu har German Design Council præmieret produktnyheden fra danske Troldtekt A/S med en ICONIC Award 2016 i kategorien Wall, Floor, Ceiling.

Troldtekt rhombe er akustikplader med et mønster, der tæt på opleves som smukke, repetitive flader og på afstand som en tredimensionel formation af kuber. Troldtekt rhombe fås til store rum og i en nedskaleret variant (mini) til mindre rum. Troldtekt rhombe er en designløsning i Troldtekt akustikserien og har samme gode akustiske, brandtekniske og indeklimamæssige egenskaber – samt en Cradle to Cradle-certificering i kategorien sølv – som de øvrige produkter i Troldtekt serien.

 

Sætter aftryk hos arkitekterne

Det er andet år i træk, at Troldtekt løber med en pris ved ICONIC Awards, som hylder visionær arkitektur og innovative, bæredygtige produkter. I 2015 vandt den bølgeformede akustikplade Troldtekt® wave, som senere på året også modtog en pris ved German Design Award. Troldtekt rhombe er også i år nomineret til en German Design Award, men her udpeges vinderne først senere på året.

– Vi er meget stolte over, at juryen to år i træk hædrer os med en så fornem pris som ICONIC Award. Det er et stort skulderklap og bekræfter os i, at vi udvikler innovative akustikløsninger, siger Peer Leth, adm. direktør i Troldtekt.

– Vi har skruet markant op for vores internationale fokus, og her kan vi se, at priser som ICONIC Award og German Design Award er med til at bringe os højere op i de internationale arkitekternes bevidsthed, tilføjer han.


FAKTA OM TROLDTEKT RHOMBE

  • Troldtekt rhombe er akustikplader i naturmaterialet træbeton. Pladerne er CNC-fræset med et mønster, som – ud over den gode akustik – tilfører rummet et tredimensionelt udtryk.
  • Løsningen egner sig til store rum, og i den nedskalerede variant Troldtekt rhombe mini er den også en elegant design- og akustikløsning i mindre rum. 
  • Troldtekt rhombe er ligesom de øvrige Troldtekt produkter Cradle to Cradle-certificeret i kategorien sølv og har gode akustiske, brandtekniske og indeklimamæssige egenskaber.

FAKTA OM ICONIC AWARDS

  • ICONIC Awards uddeles af German Design Council, som også står bag German Design Award.
  • Priserne ved ICONIC Awards uddeles i de fem hovedkategorier Architecture, Interior, Product, Communication, Concept.
  • Den officielle prisoverrækkelse foregår ved messen Expo Real i München 4. oktober 2016.


YDERLIGERE INFORMATION:

Administrerende direktør i Troldtekt A/S Peer Leth: +45 8747 8130 // ple@troldtekt.dk   
Marketing- og kommunikationschef Tina Snedker Kristensen: +45 8747 8124 // tkr@troldtekt.dk

ICONIC Award Winner 2016 logo.
Troldtekt rhombe egner sig til store rum, og i den nedskalerede variant Troldtekt rhombe mini er den også en elegant design- og akustikløsning i mindre rum.