Ny alliance: Nu skal akustiklofter kunne rense luften

23.02.2017

Troldtekt har indgået en strategisk alliance med Photocat A/S om udvikling og test af akustikplader, der indeholder ny revolutionerende teknologi i forhold til indeklima.

Akustikplader, der ikke blot skaber god akustik, men også forbedrer indeklimaet ved gennem ny teknologi at fjerne skadelige partikler og aerosoler fra luften. Det er målet for nyt strategisk samarbejde mellem Troldtekt og den danske virksomhed Photocat A/S, der er førende på blandt andet nye teknologier i forhold til forbedret indeklima.

Skadelige partikler fjernes
Et netop iværksat testprojekt skal dokumentere, at det ved at kombinere Troldtekt træbeton med Photocats teknologier, er muligt at fjerne skadelige NOx partikler og flygtige organiske forbindelser fra den omkringliggende luft.

– Vi er meget glade for den strategiske alliance vi har indgået med Photocat, og vi ser store perspektiver i udviklingen af ny teknologi, der kan forbedre indeklimaet, siger Peer Leth, adm. direktør i Troldtekt A/S.  

Resultaterne af projektet forventes at være klar ved udgangen af 2017.

FAKTA OM TROLDTEKT A/S:

  • Troldtekt A/S er førende udvikler og producent af akustikløsninger til lofter og vægge.
  • Siden 1935 har naturmaterialerne træ og cement været råstofferne i produktionen, som foregår i Danmark under moderne, miljøskånsomme forhold.
  • Troldtekts forretningsstrategi er tilrettelagt med designkonceptet Cradle to Cradle som det centrale element for at sikre miljømæssige gevinster frem mod 2022.

FAKTA OM PHOTOCAT A/S:

  • Photocat A/S fremstiller patenterede overfladebehandlinger, der kan nedbryde skadelige partikler.
  • Photocat A/S er børsnoteret på Nasdaq Stockholm, First North under symbolet PCAT.
  • Photocat A/S blev oprettet i 2009 og er placeret i Roskilde.

YDERLIGERE INFORMATION:
Adm. direktør i Troldtekt A/S Peer Leth: 8747 8130 // ple@troldtekt.dk   
Marketing- og kommunikationschef Tina Snedker Kristensen: 8747 8124 // tkr@troldtekt.dk 

Vi er meget glade for den strategiske alliance vi har indgået med Photocat, og vi ser store perspektiver i udviklingen af ny teknologi, der kan forbedre indeklimaet, siger Peer Leth, adm. direktør i Troldtekt A/S. Copyright© DI