DGNB-certificeret landsby får Troldtekt lofter

40 nye almene boliger på Fyn får driftsvenlige Troldtekt akustiklofter, der både sikrer god akustik og bidrager til projektets bæredygtighedscertificering.

27.06.2018

Bæredygtigt byggeri, høj kvalitet og nem drift går op i en højere enhed i byggeprojektet Lensmarken i Årslev, som boligorganisationen Civica er bygherre på. De 40 almene boliger, der er tegnet af ERIK Arkitekter og placeret ved Årslev på Fyn, opføres med minimal miljøbelastning og optimalt indeklima. Samtidig skal de valgte materialer og løsninger være robuste nok til, at den daglige drift glider så let som muligt.

Boligerne er opført som rækkehuse i et og halvandet plan. Udvendigt er bygningerne beklædt med træ, i en kombination af traditionel bræddebeklædning og en åben listebeklædning.

– Vi har lagt vægt på at bruge materialer, der får bygningerne til at falde naturligt sammen med landskabet.  Facaderne er beklædt med vejrbestandigt Superwood, og tagene dækkes med mos-sedum. Oprindeligt havde vi også indvendigt projekteret med trælistelofter. Men i samarbejde med vores totalentreprenør, Hans Jørgensensen & Søn, valgte vi i stedet akustiklofter fra Troldtekt, siger projekteringsleder Anders Gottfred Petersen fra ERIK Arkitekter.

Om valget af Troldtekt siger projektchef Steen Wøldike Gade fra Hans Jørgensen & Søn:

– Vi valgte Troldtekt af flere årsager. For det første er det en løsning, som er nemmere at vedligeholde i en boligorganisation, hvor man typisk gerne vil male loftet mellem udlejninger. For det andet er det vores erfaring, at den akustiske regulering er vanskelig at forudsige med et listeloft. Med akustiklofter af træbeton fra Troldtekt kan vi derimod være sikre på en god akustik, især i de højloftede køkken-alrum.

Troldtekt giver point til DGNB-certificering

Byggeriet bliver DGNB-certificeret, og derfor skal alle aspekter af bæredygtighed ved byggeriet dokumenteres grundigt undervejs ud fra blandt andet sociale, miljømæssige og økonomiske betragtninger.

Her er opgaven blevet lettere af, at Troldtekt har udarbejdet en miljøvaredeklaration (EPD), der gør det gennemskueligt for projektets DGNB-rådgiver, Niras, at vurdere produktets miljøpåvirkning. I samarbejde med Rambøll har Troldtekt desuden udarbejdet dokumentationspakker, som gør det lettere for auditorer at beregne produkternes specifikke bidrag til de forskellige kriterier i DGNB.   

– Hele vores forretningsstrategi er bygget op omkring Cradle to Cradle og cirkulær økonomi. Derfor har vi også gjort meget ud af at have dokumentationen på plads, så det er attraktivt at vælge vores produkter til bæredygtigt byggeri – og så det er så nemt som muligt at indregne Troldtekt i en DGNB-certificering, siger Peer Leth, adm. direktør hos Troldtekt A/S.

De nye boliger står klar til indflytning 2. juli 2018

FAKTA OM TROLDTEKT A/S:

  • Troldtekt A/S er førende udvikler og producent af akustikløsninger til lofter og vægge.
  • Siden 1935 har naturmaterialerne træ og cement været råvarerne i produktionen, som foregår i Danmark under moderne, miljøskånsomme forhold.
  • I sortimentet er også specialløsninger, der kombinerer akustikloftet med f.eks. ventilation.
  • Troldtekts forretningsstrategi er tilrettelagt med designkonceptet Cradle to Cradle som det centrale element for at sikre miljømæssige gevinster frem mod 2022.

YDERLIGERE INFORMATION:

Adm. direktør i Troldtekt A/S Peer Leth: 8747 8130 // ple@troldtekt.dk       
Marketing- og kommunikationschef Tina Snedker Kristensen: 8747 8124 // tkr@troldtekt.dk   

40 nye almene boliger på Fyn får driftsvenlige Troldtekt akustiklofter, der både sikrer god akustik og bidrager til projektets bæredygtighedscertificering. Copyright©ERIK Arkitekter
De 40 almene boliger, der er tegnet af ERIK Arkitekter og placeret ved Årslev på Fyn, opføres med minimal miljøbelastning og optimalt indeklima. Copyright©ERIK Arkitekter
Bæredygtigt byggeri, høj kvalitet og nem drift går op i en højere enhed i byggeprojektet Lensmarken i Årslev. Copyright©ERIK Arkitekter
Byggeriet bliver DGNB-certificeret, og derfor skal alle aspekter af bæredygtighed ved byggeriet dokumenteres grundigt undervejs ud fra blandt andet sociale, miljømæssige og økonomiske betragtninger. Copyright©ERIK Arkitekter