Troldtekts bestyrelsesformand ser frem til udvidelse

22.10.2018

Ekstra kapacitet skal sikre dansk og international vækst. Bestyrelsesformand Nils Nygaard har siden 2005 været en del af væksten hos Troldtekt A/S, som producerer akustikløsninger til byggeriet. Han er netop fyldt 75 år, men har stadig sin største milepæl hos Troldtekt foran sig: Åbningen af en ekstra produktionslinje til 180 millioner kroner i 2019.

Bestyrelsesformand Nils Nygaard, der siden 2005 har været en del af væksten hos Troldtekt A/S, er netop fyldt 75 år.

Der har været fuldt tryk på produktionen, siden Nils Nygaard i 2005 trådte ind ad døren til sit første bestyrelsesmøde i Troldtekt A/S. Efterspørgslen efter bæredygtige akustikplader er kun gået opad år for år. Alene siden 2015 er der investeret over 100 millioner kroner i fabrikken i Troldhede – og i januar 2019 åbner så en ekstra produktionslinje lige ved siden af den eksisterende. Pris: Cirka 180 millioner kroner.

– Selvom vi har investeret massivt i at udvide og modernisere den nuværende fabrik, er vi kommet til et punkt, hvor markedet er for stort til én linje. Ved at opføre en ny på samme område får vi samlet knowhow ét sted, og samtidig får vi nogle gevinster inden for logistik og administration. Vi er glade for Troldhede, og det har været naturligt at udbygge der – ikke mindst fordi vi også bruger lokale råvarer, siger Nils Nygaard.

Der bliver brug for kapaciteten

Nils Nygaard følger byggeriet tæt, og han glæder sig over, at åbningen af de cirka 12.000 kvadratmeter ekstra faciliteter kun er få måneder væk.

– Der er tale om et kæmpe byggeri, som får den nyeste robotteknologi, og det bliver en stor fornøjelse at være med til at åbne i januar. Der er brug for en stor del af den nye fabrik fra dag ét alene til at betjene kunderne i Danmark. Dertil kommer vores strategiske ambitioner om vækst uden for landets grænser, siger han.

Potentialet er enormt

I 2015 og 2016 har Troldtekt åbnet datterselskaber i Tyskland og Sverige. Her er potentialet stort inden for blandt andet skolebyggeri. Både fordi kravene til god akustik bliver skærpet, og fordi dokumenteret bæredygtige materialer vinder frem.  

– Når vi for alvor får slået navnet Troldtekt fast hos arkitekterne, er potentialet enormt. Internationalt sidder vi kun på en meget lille markedsandel inden for salget af lofter, siger Nils Nygaard og fortsætter:

– Vi kan se, at vores strategiske tilgang med at arbejde efter de bæredygtige Cradle to Cradle-principper vækker genklang i markedet. Produktet Troldtekt består alene af naturmaterialerne træ og cement, og i de senere år er bæredygtighed jo virkelig kommet til at spille en stor rolle i byggebranchen.   

En erfaren bestyrelse

Nils Nygaard kender en del til vækst i produktionsvirksomheder. Han var med til at købe den skrantende elektronikfabrik Silcon A/S, vækste den til 500 medarbejdere og sælge den til amerikanske APC i 1998. Sammen med Nils Nygaard består Troldtekts bestyrelse af tre andre erfarne erhvervsmænd: Kurt Bering Sørensen (tidligere direktør i Dovista), Jens Bach Mortensen (tidligere direktør i Jeldwen) og Vilhelm Hvid (tidligere direktør i Stibo). De har været med til at beslutte de strategiske linjer omkring udvidelsen.

– Vi satte os sammen med Troldtekts ledergruppe i et døgn, hvor vi besluttede, at en ny fabrik var den rigtige vej at gå. Siden har eksekveringen kørt topprofessionelt, og byggeriet følger tidsplanen. En sådan udvidelse trækker veksler på ledere og medarbejdere i Troldtekt, men de løser opgaven med bravur, siger Nils Nygaard. 30. september rundede han 75 år, og han har også sat en udløbsdato på sin tid Troldtekts bestyrelse. Senest i 2020 træder han tilbage – men inden da er der en fabrik, der skal åbnes! 

Video: Se byggeriet af det nye fabriksanlæg fra oven her >

FAKTA OM TROLDTEKT A/S:

  • Troldtekt A/S er førende udvikler og producent af akustikløsninger til lofter og vægge.
  • Siden 1935 har naturmaterialerne træ og cement været råvarerne i produktionen, som foregår i Danmark under moderne, miljøskånsomme forhold.
  • I sortimentet er også specialløsninger, der kombinerer akustikloftet med f.eks. ventilation.
  • Troldtekts forretningsstrategi er tilrettelagt med designkonceptet Cradle to Cradle som det centrale element for at sikre miljømæssige gevinster frem mod 2022.

FAKTA OM NILS HANSSON NYGAARD:

  • Var i 1981 med til at købe virksomheden Silcon A/S, som han og hans forretningspartner solgte i 1998 til den amerikanske koncern APC.
  • Har blandt andet været med til at udvikle det økologiske landbrug Gram Slot, som han stadig ejer en andel af.
  • Bestyrelsesmedlem i Troldtekt A/S siden 2005 og formand siden 2016.
  • Født 30. september 1943 og netop fyldt 75 år. Bosat i Kolding sammen med sin hustru, Elsabeth.

YDERLIGERE INFORMATION:

Adm. direktør i Troldtekt A/S Peer Leth: 8747 8130 // ple@troldtekt.dk       
Marketing- og kommunikationschef Tina Snedker Kristensen: 8747 8124 // tkr@troldtekt.dk  

Bestyrelsesformand Nils Nygaard, der siden 2005 har været en del af væksten hos Troldtekt A/S, er netop fyldt 75 år.
Ekstra kapacitet skal sikre dansk og international vækst med ekstra produktionslinje på Troldtekts fabrik i Troldhede.
Alene siden 2015 er der investeret over 100 millioner kroner i fabrikken i Troldhede - og i januar 2019 åbner en ekstra produktionslinje ved siden af den eksisterende. Pris: Cirka 180 millioner kroner.
Den ekstra produktionslinje udgør et kæmpe byggeri, som får den nyeste robotteknologi.
Vi er glade for Troldhede, og det har været naturligt at udbygge der - ikke mindst fordi vi også bruger lokale råvarer, siger Nils Nygaard.
Byggeriet af den ekstra produktionslinje er i sin afsluttende fase, og åbningen af de cirka 12.000 kvadratmeter ekstra faciliteter er kun få måneder væk.