Troldtekt A/S: Ny bestyrelsesformand fastholder kursen

16.05.2019

Efter et planlagt formandsskifte er Kurt Bering Sørensen ny mand i spidsen for Troldtekts bestyrelse. Han lægger vægt på at fastholde virksomhedens positive udvikling med innovation og vækst - også internationalt. Bag sig har han 28 års erfaring som adm. direktør i VELFAC A/S og DOVISTA A/S.

 

Når Troldtekt i de kommende år vil udbrede bæredygtige akustikløsninger til nye markeder, kan ledelsen trække på en kompetent sparringspartner. Netop international vækst har den nye bestyrelsesformand, Kurt Bering Sørensen, stor erfaring med. Gennem næsten tre årtier var han adm. direktør i først VELFAC og siden DOVISTA, som er paraply for en række nordeuropæiske brands inden for vinduer og yderdøre. DOVISTA er ejet af VKR Holding, som blandt andet også ejer VELUX.

– Som ny bestyrelsesformand vil jeg fastholde kursen. Troldtekt skal fastholde og udbygge sin position som markedsleder i Danmark og bygge på med vækst fra nye markeder. I første omgang er det internationale fokus især på Sverige og Tyskland, hvor der allerede er etableret datterselskaber, siger Kurt Bering Sørensen.

Han har siden 2017 siddet i Troldtekts bestyrelse, og et ”generationsskifte” har længe været planlagt. Den hidtidige bestyrelsesformand, 75-årige Nils Nygaard, fortsætter indtil videre som menigt medlem.

Ekstra kapacitet åbner nyt kapitel

Fra sin plads i bestyrelsen har Kurt Bering Sørensen gennem 2018 fulgt Troldtekts fabriksudvidelse til 180 millioner kroner på tæt hold. I januar 2019 åbnede en helt ny fabrikslinje med topmoderne robotteknologi, og dermed har Troldtekt fordoblet kapaciteten.

– Virksomheden har været dygtig til at udvikle sit kendte produkt, blandt andet med et ventilationsloft og nye designløsninger. Der er stor efterspørgsel efter de miljøvenlige akustikløsninger, og med udvidelsen åbner et nyt kapitel, hvor Troldtekt får kapacitet til at sælge på flere markeder, siger Kurt Bering Sørensen.

Særlig ånd og social ansvarlighed

Foruden sin erfaring med vækst via internationale datterselskaber kan Kurt Bering Sørensen bidrage med et stort kendskab til familieejede virksomheder.

– Jeg har altid arbejdet i familieejede virksomheder ligesom Troldtekt. Min erfaring er, at det giver en særlig ånd og et solidt sammenhold. Det oplever jeg også i Troldtekt, hvor jeg møder engagerede medarbejdere, der tager hånd om hinanden. Det er en virksomhed i stærk udvikling med en udpræget social ansvarlighed, der troværdigt bliver udlevet i hverdagens beslutninger, siger han. 

Et perfekt match til strategien

Troldtekts adm. direktør, Peer Leth, glæder sig til samarbejdet med den nye bestyrelsesformand.

– Jeg er glad for, at Kurt har sagt ja til at overtage posten efter Nils Nygaard. Med sin baggrund inden for afsætning, sit kendskab til at operere via datterselskaber og sine kompetencer fra branchen er Kurt et perfekt match til at understøtte vores strategi. Det har han også vist i sine første to år i bestyrelsen, siger Peer Leth.

Formandsskiftet skete på generalforsamlingen 25. april 2019. Foruden Kurt Bering Sørensen og Nils Nygaard består bestyrelsen af Jens Bach Mortensen (tidl. direktør i Jeldwen) og Vilhelm Hvid (tidl. direktør i Stibo).

FAKTA OM KURT BERING SØRENSEN:

  • Medlem af bestyrelsen for Troldtekt A/S siden 2017 og ny formand per 25. april 2019.
  • Adm. direktør i DOVISTA A/S i perioden 2004-2016. DOVISTA, som er en del af VKR Holding, tæller en række nordeuropæiske brands inden for vinduer og yderdøre, herunder VELFAC.
  • Adm. direktør i VELFAC A/S i perioden 1988-2004.
  • Desuden medlem af bestyrelser for flere andre virksomheder, herunder BORG Automotive A/S og Dansk Stålindustri Gruppen. 

FAKTA OM TROLDTEKT A/S:

  • Troldtekt A/S er førende udvikler og producent af akustikløsninger til lofter og vægge.
  • Siden 1935 har naturmaterialerne træ og cement været råvarerne i produktionen, som foregår i Danmark under moderne, miljøskånsomme forhold.
  • I sortimentet er også specialløsninger, der kombinerer akustikloftet med f.eks. ventilation.
  • Troldtekts forretningsstrategi er tilrettelagt med designkonceptet Cradle to Cradle som det centrale element.

YDERLIGERE INFORMATION:

Adm. direktør i Troldtekt A/S Peer Leth: 8747 8130 // ple@troldtekt.dk        
Marketing- og kommunikationschef Tina Snedker Kristensen: 8747 8124 // tkr@troldtekt.dk  

Efter et planlagt formandsskifte er Kurt Bering Sørensen ny mand i spidsen for Troldtekt A/S' bestyrelse. Han lægger vægt på at fastholde virksomhedens positive udvikling med innovation og vækst - også internationalt. Bag sig har han 28 års erfaring som adm. direktør i VELFAC A/S og DOVISTA A/S.