Sundhed og indeklima i bygninger

Akustiklofter fra Troldtekt i skolebyggeri

Vi tilbringer 80-90 procent af vores liv indenfor. Derfor er det afgørende at have fokus på sundheden i det byggede miljø – og der er plads til forbedring. Mange skadelige stoffer slipper igennem til nye og renoverede bygninger. En del af løsningen kan være frivillige materialepas, som vil øge transparensen.

De førende certificeringer af bæredygtigt byggeri har indeklimaet med som en vigtig faktor, men der er forskel på, hvordan indeklimaet vægter i certificeringerne. Det kan du læse mere om her på temasiden.

Læs også om dokumenteret materialesundhed i Troldtekt akustikplader. Og tag med til bæredygtige bygninger i Danmark, Tyskland og Sverige, hvor Troldtekt bidrager til trivsel og et sundt indeklima.

Grundige test får flygtige stoffer frem i lyset

Når vi opholder os indendørs, optager kroppen kemi fra luften. Byggematerialer med et anerkendt indeklimamærke giver dog sikkerhed for en lav grad af afgasning med de såkaldt flygtige farlige stoffer.

Forretningsleder Helene Klinke fra Teknologisk Institut fortæller, hvorfor det er vigtigt at teste byggematerialer – også når de går i kredsløb i nye bygninger. 

>> Læs mere om de flygtige stoffer

Lydabsorberende træbetonplader fra Troldtekt anvendes ofte som akustikloft i skoler og uddannelsesinstitutioner

Nye materialepas kan gøre byggeriet sundt og cirkulært

Enorme mængder skadelige stoffer i byggematerialer får lov at slippe igennem til både nye og renoverede bygninger.

Man skal nærmest være kemiker for at gennemskue det enkelte materiale, mener Martha Lewis, arkitekt og Head of Materials hos Henning Larsen Architects. Hun har et bud på løsningen: Frivillige materialepas, som vil øge transparensen markant.

>> Derfor er materialepas vejen frem

Troldtekt, Drivhuset Valby

Vælg med omhu, når du certificerer dit byggeri

Alle de førende certificeringsordninger for bæredygtigt byggeri tager indeklimaet i betragtning. Men der er afgørende forskelle på, hvordan ordningerne vægter de forskellige kriterier.

Bygningens størrelse og type har også betydning. Derfor er det vigtigt at overveje, hvilke aspekter af indeklimaet du vil dokumentere, når du vælger ordning.

>> Læs, hvordan du vælger rigtigt

Vælg med omhu, når du certificerer dit byggeri

Et DGNB Hjerte er på vej til det fremragende indeklima

Der er stigende efterspørgsel efter bygninger, som gavner brugernes sundhed og velvære. En ny ordning med navnet DGNB Hjerte vil derfor give bedre muligheder for at dokumentere det sunde indeklima.

>> Læs om det nye DGNB Hjerte

Akustikplader fra Troldtekt som loftsbeklædning i boligbyggeri

Sådan arbejder Troldtekt for sundhed og trivsel

FN’s verdensmål nummer 3, ’Sundhed og trivsel’, handler blandt andet om at nedbringe dødsfald og sygdom, der skyldes sundhedsskadelige stoffer.  Med grundigt dokumenteret materialesundhed og sporbarhed arbejder Troldtekt i tråd med målet.

 >> Læs, hvordan det sker i praksis

Sådan arbejder Troldtekt for sundhed og trivsel

Grønt testhus har indeklimaet i fokus

Innovative løsninger og bæredygtige valg fra A til Z kendetegner det nye testhus i Egernsund. Efter halvandet års proces kan Gråsten Teglværk A/S nu høste frugten med en DGNB-guldcertificering.

Listeloftet Troldtekt contrast er en af de løsninger, der bidrager til et indeklima, som er sundere end sædvanligt.

>> Læs om erfaringerne fra testhuset

Troldtekt akustiklofter i privatbolig

SundaHus: Data er grundlaget for materialebanker

At sende skadelige kemikalier ind i kredsløbet er som at hælde sand i et urværk," siger Lisa Elfström, CEO i SundaHus. Det er vigtigt, at ejerne ved, hvilke materialer der anvendes hvor, således at så meget som muligt kan genbruges sikkert.

Det er det overblik, Sunda Hus Miljödata tilbyder. Ved hjælp af databasen kan de involverede parter i byggeprojektet foretage dokumenterede og sunde materialevalg.

>> Læs interviewet med Lisa Elfström

Vægbeklædning fra Troldtekt i kontorbyggeri

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Troldtekt sætter fokus på trends og tendenser inden for akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri