Charme i hanerne

Aarhus har fået en ny ølbar, som er helt sin egen. Her træder øllet i baggrunden for stedet, som ligger meget centralt i brostensbelagte Rosensgade, med udsigt til Domkirken.

Troldtekt akustikplader har unikke lydabsorberende egenskaber og sikrer god akustik i f.eks. restauranter
Foto: Helene Høyer Mikkelsen

Stedet hedder ÅBEN, og her serveres først og fremmest bryggeriet ÅBENs eget øl, men også cider og kombucha. Bryggeriet blev grundlagt i 2017 i Kolding og blev kåret til årets mikrobryggeri i 2019.

ÅBEN skal forstås bogstaveligt som åben over for ny ølproduktion, nye mennesker, nye samarbejder. Når man finder ÅBEN i Rosensgade, står døren åben, og man føler sig meget velkommen.

Indretningen reflekterer stedets identitet. Her skal man mødes, hygge sig og nyde øllet sammen. Rummets design og elementer stråler af kvalitet og omtanke, ligesom øllets høje standard. Der er mange typer møbler og overflader, men alt hænger elegant sammen i en helhed med fokus på naturen og det taktile.

Troldtekt line design akustikplader i farven lys natur er valgt til lofterne, hvilket understreger den varme stemning og giver en præcis form til at samle rummet.

Naturens materialer

ÅBEN er et sted, der indbyder til at slappe af som i en dagligstue. Visuelt er øllet trådt i baggrunden, men tappes frisk fra en stribe med 24 haner. Direkte leveret afkølet fra bryggeriet i Kolding, som var det mælk. Indretningen har også fine referencer til korn og blomster og andre ingredienser, der indgår i øllet.

En del af den holistiske tilgang til ÅBEN ølbar er en behagelig akustik, som er vigtig for den gode stemning. Troldtekt bidrager til en god akustik i baren, men også i lokalet i underetagen, hvor en større flok kan være samlet.