Roen sænker sig på Åhus Seaside

Efter to år med renovering er dette historiske hotel i Skåne åbnet i en ny og eksklusiv udgave, hvor byggematerialerne inviterer naturen indenfor.

I skånske Åhus ligger hotelresortet Åhus Seaside, hvor kridhvide sandstrande grænser op til de eksklusive ferielejligheder. I byen Åhus mærker man historiens vingesus, da flere middelalderlige bygninger er bevaret, og den gamle bydel er dateret helt tilbage til jernalderen.

Åhus Seaside har i årtier været en populær sommerdestination for både svenske og udenlandske gæster, netop på grund af de indbydende strande, og derfor trængte hotellet, som oprindeligt er fra 1960’erne, til en renovering.

Arbejdet med at føre hotellet ind i en ny æra begyndte i 2020, og i sommeren 2022 var Åhus Seaside klar til at invitere gæster ind i topmoderne hotelfaciliteter, som udover de 72 værelser også rummer spa, restaurant, bar, fitness og konference- samt festsal.

 

Troldtekt skaber sammenhæng

I forbindelse med renoveringen er der valgt sortmalede Troldtekt i designvarianten Troldtekt line til lofter både indendørs, i receptionen samt i de udhæng, der er bygget rundt om bygningens stueetage, første og anden sal. I sparegionen er der yderligere installeret sorte Troldtekt akustiklofter.

Det er med til at skabe sammenhæng og en rolig atmosfære på hotellet, hvor der i forvejen er valgt træ som det primære materiale og mørke, afdæmpede farver. Alt sammen for at trække mest muligt af naturen indenfor.

Derudover er Troldtekt særdeles velegnet til rum med en høj luftfugtighed – både indendørs og udendørs – og test fra Teknologisk Institut viser, at Troldtekt træbeton kan tåle fugtbelastning på op til 98 procent.