Atmosfære båret af gennemført design

Sticks’n’Sushis Restaurant i Tivoli Haven er deres mest japanske til dato, hvis man ser på designet og indretningen, der er skabt i samarbejde med OEO Studio.

Troldtekt Sticks n Sushi
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Gamle japanske mønstre pryder rummet i retning af køkkenet, som ligger centralt i det store rum. Lokalet er fuldstændig transparent på grund af de mange glasruder, der giver direkte udsigt til både Pantomimeteateret i haven og Vesterbros pulsende liv på Bernstorffsgade.

Stilen er en blanding af japansk og skandinavisk, og kodeordene er enkelthed og minimalisme. Materialerne er blandt andet egeplanker, og mønsteret på de keramiske fliser i gulvet har fundet sin inspiration i fiskeskæl.

Anne-Marie Buemann fra OEO Studio fortæller, at det har været vigtigt at skabe en intim stemning, som hænger sammen med en god akustik. Loftet er beklædt med grå Troldtekt rhombe, der sikrer en behagelig akustik og atmosfære med sin bløde stoflighed og grafiske mønster. Det leder igen tankerne til Japan og er sammen med rummets åbenhed med til at skabe en helhedsoplevelse.

Grundet rummets åbenhed det svært at finde en lille afsides krog indenfor, men på den 400 kvadratmeter store tagterrasse vil der blive lavet små japanskinspirerede pavilloner, hvor man kan spise lidt mere afskærmet fra restaurantens andre gæster, hvis man er mere til det.