Nybygget svømmehal for både store og små

Falun i Sverige har fået ny svømmehal, Lugnets Badhus, der forener motion, konkurrence, leg og velvære i lyse og funktionelle rammer.

Troldtekt akustikplader tåler fugt og er derfor meget velegnet som akustikloft og vægbeklædning i f.eks. svømmehaller

Faluns eksisterende svømmehal var fra 1972 og trængte til en massiv renovering for at imødekomme de badende gæsters ønsker samt miljøkrav. I stedet valgte byrådet at bygge en helt ny svømmehal, Lugnets Badhus, som netop tilgodeser nutidens krav til en svømmehal.

Lugnets Badhus er placeret i et område med flere sportsanlæg og -faciliteter og henvender sig til både store og små. Der er plads til både leg, motion og konkurrence, genoptræning samt velvære i de forskellige bassiner og områder – fordelt over sammenlagt tusind kvadratmeter vandoverflade. Dertil er der saunaområde.

Det er Liljewall Arkitekter, som har tegnet projektet.

 

Troldtekt indgår i designet

Designet af svømmehallen er lyst og enkelt, hvor de hvide flader suppleres med udbredt brug af træpaneler på vægge for at give et harmonisk og varmt udtryk.

I foyerområdet og receptionen er der valgt designløsningen Troldtekt line design i lys natur på vægfladerne, hvilket bidrager med god akustik i et miljø, hvor mange badegæster færdes.

Designløsningen Troldtekt line design er med fræsede spor, der har en varierende bredde og er monteret således, at sporene er lodrette.