Boliger i træ er kåret som Årets Byggeri

Det DGNB-certificerede Lisbjerg Bakke har netop vundet prisen som Årets Byggeri. Projektet består af 40 almene boliger fordelt på seks bygninger i det nordlige Aarhus. Troldtekt er en del af materialevalget.

12.12.2018

Bydelen Lisbjerg, der ligger nord for Aarhus, har vokseværk. I de kommende år er målet, at området bliver hjemsted for 25.000 aarhusianere. Ved prisuddelingen Årets Byggeri 2018 løb de 40 almene boliger ’Lisbjerg Bakke’ med sejren – sammen med Campus Bornholm. Der er tale om en fornem hæder, som uddeles til de bedste og vigtigste byggerier ud fra deres samfundsmæssige og byggefaglige betydning.

Tegnestuen Vandkunsten og boligselskabet AL2Bolig står bag de præmierede boliger på Lisbjerg Bakke, som er et unikt etagebyggeri i træ. Byggeriet er DGNB-certificeret i kategorien guld, og i 2014 blev det også kåret som Fremtidens Bæredygtige Almene Bolig.

Et moderne træhusbyggeri

Facaden på Lisbjerg Bakke er af ubehandlet træ, der med tiden vil patinere, og indenfor er væggene beklædt med umalet træbeklædning. Fælleslokale og opgange har hvidmalede Troldtekt akustiklofter med indbygget Troldtekt belysning.

I juryen ved Årets Byggeri indgår en række fremtrædende repræsentanter fra byggebranchen. Om Lisbjerg Bakke siger juryen:

– Lisbjerg Bakke er et alment byggeri, der skal fremhæves som et vigtigt eksempel til efterfølgelse. Det moderne træhusbyggeri er i sin tidlige fase i Danmark, men rummer mange potentialer for bæredygtige og eftertragtede miljøer. Lisbjerg Bakke leder her vejen med udviklingen af et skalerbart byggesystem i et omkostningseffektivt boligbyggeri, som kan inspirere andre til at bygge nyt og spændende med træ.

>> Se flere fotos fra Lisbjerg Bakke

Hædrende omtale til to byggerier med Troldtekt

To andre projekter med Troldtekt modtog hædrende omtale ved prisuddelingen: Det nyåbnede multihus Hjertet i Ikast og Skovbakkeskolen i Odder.

FAKTA: Om prisen Årets Byggeri

Magasinet Byggeri er vært for Årets Byggeri. I 2018 var der over 50 nominerede projekter. De er vurderet af en fagjury, som består af:

  • Formand Scott Hollingsworth (arkitekt, Hollingsworth Pack)
  • Lene Espersen (direktør, Danske Arkitektvirksomheder)
  • Henrik Garver (adm. direktør, FRI)
  • Elly Kjems Hove (branchedirektør, DI BYG)
  • Rasmus Brandt Lassen (direktør, Bygningsstyrelsen)
  • Lars Storr-Hansen (adm. direktør, Dansk Byggeri)
  • Palle Thomsen (adm. direktør, Danske Byggecentre)

 >> Læs en udførlig artikel om vinderprojektet i Lisbjerg