Byggerier med Troldtekt hædret på Arkitekturens Dag

Bæredygtige boliger i Lisbjerg og Sallings tagterrasse med loungestemning blev præmieret ved en af de store begivenheder i arkitekturens kalenderår. Også Herning og Aalborg kommuner hædrer byggerier med Troldtekt.

03.10.2018

Ekstraordinær arkitektur over hele landet blev hædret på Arkitekturens Dag mandag den 1. oktober. I Aarhus var Salling Rooftop og Lisbjerg Bakke blandt modtagerne af kommunens lokale anerkendelse.

Komiteen lagde vægt på, at projekterne er kvalitetsprægede bygningsværker med gode miljømæssige egenskaber. Desuden har der i år været fokus på mangfoldighed – og begge projekter er netop med til at samle mennesker. 

God akustik på toppen af Aarhus

Rambøll Arkitekter har tegnet Salling Rooftop, der er tænkt som et byrum og mødested med udsyn over by, hav og skov.

Her er siddetrapper i træ og keramiske fliser med integrerede bede. På taget finder gæsterne også en café og bar i en drivhus-inspireret bygning, indrettet med hvidt Troldtekt akustikloft. Troldtekt er også valgt for enden af trappeløbet til Rooftop og i den overdækkede passage mellem to terrasser.

Med 1,5 mio. besøgende i løbet af det første år er Sallings folkelige tag blevet en succes. Salling Rooftop er nomineret til Building Awards, som uddeles for første gang 9. november 2018.

Troldtekt i boliger i Lisbjerg

Det andet prisvindende Aarhus-projekt, Lisbjerg Bakke, er er en boligbebyggelse i træ med unge og familier som målgruppe.

Vandkunsten har tegnet byggeriet, der er opført i 3-4 etager med et byggesystem i massivt træ og ubehandlede træfacader.

I lejlighederne sørger krydslaminerede træplader på ydervæggene for at skabe et godt indeklima, og i fælleslokalet er der fokus på god akustik. Her er lofterne hvide Troldtekt akustikplader med indbygget Troldtekt belysning. Også i boligbyggeriets opgange er der hvide Troldtekt lofter.

Belønning til Boxen

Også Herning Kommune benyttede Arkitekturens Dag til at uddele priser for at anerkende projekter af høj kvalitet i nærområdet – og inspirere bygherrer.

I Herning Kommune gik prisen blandt andet til ankomstbygningen og forpladsen ved Jyske Bank Boxen. Cubo Arkitekter har tegnet bygningen, der består af tolv meter høje facader med fire meter glas i bunden og otte meter foliefacader foroven.

 

I det åbne restaurantmiljø er der ophængt loftsflåder med integrerede hvide Troldtekt akustikplader, og matsort Troldtekt tager toppen af lyden i den storslåede foyer, når 3000 feststemte mennesker mødes over et glas vin før showet.

Grindsted Skole

På Arkitekturens Dag præmierede også Aalborg Kommune et projekt med Troldtekt. Her blev Grindsted Skole tildelt kommunens arkitekturpris for “Ny arkitektur indlevet i landsbymiljøet”.

Grindsted Skole er tegnet af Pluskontoret Arkitekter og fremstår som en god klassisk fornyelse, udført i et nutidigt formsprog med rumlige læringsmiljøer.