Nye designløsninger vinder anerkendt tysk designpris

07.08.2019

Troldtekts nye serie af designløsninger, der giver arkitekter mulighed for at kombinere god akustik med karakterfulde udtryk, har vundet ICONIC Awards 2019. Den prestigefulde, tyske designpris bliver uddelt af German Design Council ved en ceremoni i München i oktober 2019.

’Troldtekt® line’, ’Troldtekt® tiles’, ’Troldtekt® curves’ og seks andre nye designløsninger er skabt til at give størst mulig frihed i arkitekturen. De enkelte designløsninger kan varieres og skaleres, så arkitekter kan skabe deres helt egne mønstre og rytmer i designet. Og det er faldet i juryens smag ved ICONIC Awards 2019.

Her er Troldtekt designløsninger udpeget som vinder i kategorien ’Innovative Architecture’. Andrej Kupetz, der er adm. direktør og formand for juryen ved ICONIC Awards, siger i sin begrundelse:

– Troldtekt har udviklet en æstetisk og funktionelt overbevisende løsning, hvis fordel ligger i kombinationen af individualisering og standardisering. Disse diametralt modsatte egenskaber giver arkitekter størst mulig fleksibilitet til en rimelig pris. I Troldtekt designløsninger forenes velfunderet materiale-knowhow med innovativ styrke.

Designpriser giver stolthed

ICONIC Awards hylder visionær arkitektur og innovative, bæredygtige produkter. I 2015 vandt Troldtekt sin første ICONIC Awards med den bølgeformede akustikplade, Troldtekt® wave, som senere samme år også modtog en pris ved German Design Award.

To år senere i 2017 var det den kubeformede akustikplade Troldtekt® rhombe, som modtog begge tyske designpriser. Og nu kan de nye Troldtekt designløsninger blive tredje Troldtekt akustikløsning, som udløser ”dobbelt hæder”, for designløsningerne blev også for nylig nomineret til German Design Award 2020. Begge priser bliver uddelt af German Design Council.

– Jeg bliver meget stolt, hver gang det lykkes os at vinde en prestigefyldt designpris. At vi nu vinder ICONIC Awards for en hel serie af designløsninger, gør absolut ikke glæden mindre. Vi har leget med vores kerneprodukt og brugt det samme simple materiale til at skabe en hel serie af løsninger, som kombinerer karakterfulde udtryk med sundt indeklima og god akustik. Vi er utrolig glade for, at juryen ved ICONIC Awards kan se mulighederne i det, siger Peer Leth, adm. direktør i Troldtekt A/S.      

– Vi har et skærpet fokus på at nærme os de internationale arkitekter, og en designpris som ICONIC Awards kan være en effektiv adgangsbillet til tegnestuer i vores nabolande. Derfor er vi ekstra glade for, at vi får sådan en hæder, kort tid efter vi har lanceret de nye designløsninger, fortsætter han.

>> Se alle Troldtekt designløsninger