Cirkulær økonomi: Troldtekt deler viden i Stockholm

26.09.2019

Produkter i den cirkulære økonomi er emnet, når Cradle to Cradle Products Innovation Institute inviterer til Design & Innovation Forum i Stockholm. Troldtekt er på programmet som gæst i en paneldebat.

Med designkonceptet Cradle to Cradle som en af drivkræfterne vinder cirkulær økonomi frem i de nordiske lande. Eksperter og innovative virksomheder deler 4.-5. november 2019 deres erfaringer med at designe produkter, som kan indgå i bæredygtige kredsløb. Det sker under Design & Innovation Forum i Stockholm.

Cradle to Cradle Products Innovation Institute er vært for arrangementet, hvor Cradle to Cradles medstifter William McDonough er hovedtaler. Troldtekt er en af de best practice-virksomheder, der er inviteret til en paneldebat på dagen. Her vil kommunikationschef, Tina Kristensen, tale om vores erfaringer med innovation ud fra cirkulære principper.

Troldtekt indgår i kredsløb

Hos Troldtekt har vi siden 2012 arbejdet ud fra de cirkulære principper i Cradle to Cradle. Her er målet, at produkter er så sunde, at de enten kan indgå i det biologiske kredsløb, hvor de vender tilbage til naturen, eller i det tekniske kredsløb, hvor de indgår som råvare i nye produkter – uden spild af ressourcer.

Via vores Cradle to Cradle-certificering på sølv-niveau har vi dokumentation for, at Troldtekt akustikplader kan vende sikkert tilbage til naturen som jordforbedringsmiddel. Desuden indgår smuld fra produktionen af Troldtekt som ressource i ny cement hos Aalborg Portland. Også nedrivningsaffald med udtjente plader af Troldtekt træbeton kan indgå i cementproduktionen.

I Sverige bakker vi op om udbredelsen af Cradle to Cradle. Det gør vi som medlem af NGO’en Cradlenet, der tilbyder inspiration og videndeling på tværs af virksomheder, organisationer og mennesker.

>> Læs om vores systematiske Cradle to Cradle-arbejde