Troldtekt i front for mere FSC®-certificeret skov

05.04.2019

I tæt parløb med FSC Danmark deltager Troldtekt hen over foråret i tiltag, der skal gøre opmærksom på behovet for flere FSC-certificerede skove i Danmark. Det første af tiltagene er ’FSC Ugen 2019’.

Blot 20 procent af det danske skovareal er FSC-certificeret. Det tal skal være højere, før Troldtekt – og andre producenter – kan opfylde ambitionen om at producere flere produkter med dansk træ fra dokumenteret ansvarligt skovbrug. Derfor har Troldtekt indgået et partnerskab med FSC Danmark, hvor vi sammen vil arbejde for at øge mængden af FSC-certificeret skov via forskellige aktiviteter.

– En væsentlig andel af vores akustikplader er FSC-certificerede, men vi vil gerne producere endnu flere, i takt med at flere danske skovejere forhåbentlig certificerer deres skove. Vores strategi er at producere med bæredygtige tiltag for øje, og markedet er klar til at købe flere certificerede produkter. Derfor ser vi et stort behov for flere FSC-certificerede skovarealer i Danmark, siger Peer Leth, adm. direktør i Troldtekt A/S.

FSC som omdrejningspunkt

FSC Danmark har udpeget uge 15 til at være ’FSC Ugen 2019’. Ugen skal bruges til at gøre opmærksom på de bæredygtige fordele ved certificeringen. Troldtekt støtter initiativet ved at udbrede budskaberne om ugen på vores sociale medier.

Læs også vores online-tema, som har fokus på træbyggeri og fordelene ved FSC
 
26. april holder Peer Leth et oplæg på WWF Verdensnaturfonden Denmarks skovkonference på Christiansborg i København – sammen med direktør Søren Dürr Grue fra FSC Danmark. Og 8. maj er Peer Leth igen oplægsholder, denne gang ved FSC Danmarks årsdag i Horsens. Her skal han fortælle, hvorfor Troldtekt har valgt at sætte fokus på FSC-certificeringen.

Troldtekt og FSC

Troldtekt opnåede FSC-certificering i 2013 og har siden 2018 været godkendt til at levere produkter i kategorien ’FSC 100%’ (FSC®C115450), hvilket vil sige, at alt træ i en enkelt akustikplade lever op til FSC-kravene.

Troldtekt ønsker med FSC-certificeringen at give vores kunder størst mulig sikkerhed for bæredygtighed. FSC-mærket er blandt andet en garanti for, at der ikke fældes mere træ, end skoven selv kan reproducere – og at lokale arbejdere er uddannede, får sikkerhedsudstyr og en ordentlig løn.

>> Læs mere om vores FSC-certificering