Troldtekt en del af Cradle to Cradle-laboratorium

05.09.2019

Vores akustikløsninger indgår i verdens første C2C LAB i Berlin, der både er uddannelsescenter, NGO-kontor og ”levende laboratorium” for Cradle to Cradle-certificerede byggematerialer.

I et nyt videnscenter i Berlin kan arkitekter fra 11. september 2019 opleve og eksperimentere med Cradle to Cradle-certificerede byggematerialer. Blandt materialerne er Troldtekt akustikplader på lofter og vægge i både mødelokaler og konferencerum.

Det 400 kvadratmeter store C2C LAB er helt nyistandsat, så inventaret lever op til Cradle to Cradles kriterier, om at materialer skal være sunde, så de kan vende tilbage til naturen eller genanvendes i nye produkter.

C2C LAB rummer både et uddannelsescenter, kontorer for NGO’en Cradle to Cradle e.V. og et ”levende laboratorium”. Her får besøgende mulighed for at blive klogere på Cradle to Cradle modellens cirkulære materiale-flow.

Behov for bidrag til bæredygtig innovation

Troldtekt akustikplader består af naturmaterialet træ i kombination med cement. Pladerne er Cradle to Cradle-certificeret på sølv-niveau, og de cirkulære principper er en central del af vores strategi. For eksempel kan fraskær og rester fra vores produktion bruges som jordforbedringsmiddel eller indgå i produktionen af ny cement hos cementleverandøren Aalborg Portland.

– Klodens ressourcer kan slet ikke følge med de traditionelle forbrugsmønstre. Derfor er der behov for bæredygtig innovation. Cradle to Cradle-konceptet viser vejen ved at stille redskaber til rådighed, så virksomheder kan arbejde systematisk med cirkulær økonomi. Den udvikling vil vi gerne bidrage til – for samfundets skyld, og fordi bæredygtig produktion bliver et afgørende konkurrenceparameter i de kommende år, siger Peer Leth, adm. direktør i Troldtekt A/S.

Troldtekt deler erfaringer på C2C Summit

Som partner i C2C LAB er Troldtekt 11. september med på C2C Summit inden for byggeri og arkitektur, hvor der forventes op til 300 deltagere i Umweltforum Berlin. Vores kommunikationschef, Tina Kristensen, vil under en paneldebat dele erfaringer og udfordringer fra arbejdet med at implementere Cradle to Cradle i virksomheden såvel som i værdikæden og i byggebranchen.

Katrin Lompscher, senator for byudvikling og boliger i Berlin, holder åbningstalen på C2C Summit, og medstifteren af Cradle to Cradle-konceptet prof. Dr. Michael Braungart holder indlæg om bygninger som materialebanker. Konferencen markerer samtidig den officielle åbning af C2C LAB, og der vil være shuttle-busser til laboratoriet, hvor der gives guidede rundvisninger.  

>> Læs mere om Troldtekt og Cradle to Cradle

>> Læs mere om C2C Summit 

FAKTA OM C2C LAB:

  • Bygningen med det 400 kvadratmeter store C2C LAB er oprindeligt opført i 1986.
  • C2C LAB er komplet nyistandsat med sunde materialer – i tråd med principperne i Cradle to Cradle.
  • Over 30 partnere har været involveret i istandsættelsen af C2C LAB.
  • Aktiviteterne i C2C LAB vil blandt andet bestå af uddannelsestilbud, guidede rundvisninger, C2C ekspertforum, seminarer og workshops.
  • C2C LAB vil også fungere som arbejdsplads for medarbejdere fra NGO’en Cradle to Cradle e.V. 

>> Læse mere om C2C LAB