World Green Building Week: Troldtekt med som partner

14.08.2019

Virksomheder og organisationer fra flere end 100 lande sætter spot på bæredygtigt byggeri i World Green Building Week, 23.-29. september. I Tyskland er fyrtårnet inden for bæredygtigt byggeri, DGNB, vært for ugen - med Troldtekt som partner.

World Green Building Week er en verdensomspændende begivenhed, der har fokus på byggeriets bidrag til en grønnere verden. I år sker det under mottoet #BuildingLife og med et særligt fokus på CO2. Byggeri og bygninger tegner sig for cirka 40 procent af verdens energirelaterede CO2-udledning.

Troldtekt er en af de virksomheder, der bakker op om World Green Building Week. Det gør vi især i Tyskland, hvor vi er partner for Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen (DGNB), som er vært for ugens tiltag.

Bæredygtigt kontor i fokus under åbning

23. september deltager vi i et åbningsarrangement i Stuttgart. Her vil arkitekter, politikere, investorer og andre aktører samles for at høre mere om det nybyggede Alnatura Arbeitswelt i Darmstadt, som byder på førende materialer og teknologi inden for bæredygtighed.

Det 13.500 kvadratmeter store byggeri er det største kontorbyggeri i Europa, hvor facaden er af ler. Med en tagkonstruktion i træ, solceller på taget og geotermisk vægvarme er Alnatura Arbeitswelt designet ud fra bæredygtige principper. Det har udløst den ypperste af DGNB’s bæredygtighedscertificeringer – platin. Troldtekt akustiklofter er valgt til byggeriets restaurant/kantine.

>> Læs mere om Alnatura Arbeitswelt

Troldtekt bidrager til certificeringer

For Troldtekt ligger det ligefor at indgå partnerskab med DGNB omkring World Green Building Week. Vores akustikplader består af træ og cement og er certificeret under det internationalt anerkendte designkoncept Cradle to Cradle. Dermed arbejder vi ud fra principper, som matcher kriterierne i en DGNB-certificering – og en række andre internationale certificeringer af bæredygtigt byggeri.

Ingeniørvirksomheden Rambøll har dokumenteret, at Troldtekt akustikplader kan have positiv indflydelse på over halvdelen af pointene i en DGNB-certificering. Dokumentationen gør det lettere for DGNB-auditors at beregne Troldtekts bidrag. Rambøll har tilsvarende udarbejdet dokumentationspakker for Troldtekts bidrag til de øvrige førende certificeringer LEED og BREEAM.

>> Læs om Troldtekts bidrag til DGNB, LEED og BREEAM

>> Læs mere om Troldtekt og Cradle to Cradle