Fornem hæder til Lindholmens Tekniske Gymnasium

15.03.2021

Det nybyggede Lindholmens Tekniske Gymnasium i Göteborg har vundet prisen som ’Årets skol- och förskolebyggnad 2021’. Gymnasiet har Troldtekt akustikplader på lofter og vægge for at sikre et behageligt lydmiljø.

Lindholmens Tekniske Gymnasium i Göteborg stod klar til nye elever efter sommerferien 2020. Nu har bygningen vundet prisen som ’Årets skol- och förskolebyggnad 2021’. Det er konference- og eventfirmaet Nohrcon, som uddeler prisen, hvor en fagjury sammen med 700 offentlige stemmer har peget på Lindholmens Tekniske Gymnasium som vinder.

På vegne af juryen kommer jurymedlem Søren Øllgaard, som er partner og Design Director hos Henning Larsen Architcts, med følgende begrundelse:

– Lindholmens Tekniske Gymnasium er en eksakt prismatisk og regelmæssig bygning med elegante ovenlysvinduer. Facaderne er raffinerede, detaljerede og diskrete. Indenfor åbner der sig en kalejdoskopisk tredimensionel verden af undervisningslokaler, flexområder og et større trappesystem. Materialerne er rå med afbalancerede farver, der understøtter BOLD-designet. Det samlede indtryk er meget vellykket.

Lyst og fleksibelt med god akustik

Lindholmens Tekniske Gymnasium, der er tegnet af KUB arkitekter, består af fem etager og har et samlet areal på 11.300 kvadratmeter. Skolen er bygget i et fleksibelt design, hvor selve bygningen kan inddrages i den tekniske undervisning.

Synlige træbjælker præger bygningen indvendigt, og trapper, siddearealer samt andet inventar er også produceret i lyst træ. Sammen med det gode lysindfald fra vinduesfacaderne skaber det et behageligt læringsmiljø, som understøttes af den gode akustik.

Lofterne er med Troldtekt akustikplader i farven lys natur, og til væggene er valgt en projekttilpasset Troldtekt løsning – med fræsede spor i de grå akustikpladers overflader. Troldtekt passer godt ind både i lokaler, hvor skal være ro til fordybelse, og i de åbne fællesarealer med højt til loftet og et varieret lydbillede.

– Der skal lyde en stor lykønskning til Lindholmens Tekniske Gymnasium, Göteborgs Stad, KUB arkitekter og resten af teamet bag det visionære byggeri. Vi er stolte af, at Troldtekt er så synlig en del af arkitekturen, og vi glæder os over, at vores løsninger gør en forskel for både akustik og design i det prisvindende projekt, siger Jörgen Elofsson, Country Manager hos Troldtekt AB.

>> Læs mere om Lindholmens Tekniske Gymnasium

FAKTA: Om prisen

  • Vinderen blev fundet ved at lægge fagjuryens stemmer (15% vægt) sammen med offentlighedens stemmer (85% vægt).
  • Prisen uddeles for anden gang i Sverige efter flere års priser til skoler i Danmark og Norge.
  • Fagjuryen i 2021: Frida Brismar Pålsson, ekspert inden for læringsmiljøer og stifter af/adm. direktør for Paradis Produktion. Mattias Palme, arkitekt, LLP Arkitektkontor AB. Søren Øllgaard, partner & Design Director DK/SE/FR, Henning Larsen Architects A/S