Årets kontorbyggeri 2022

10.03.2022

Indtil 17. marts kan alle stemme på deres favorit ved prisuddelingen Årets kontorbyggeri 2022, som virksomheden Nohrcon står bag. To ud af de tre nominerede projekter – KAB-Huset i København SV og KB32 i København V – er med Troldtekt akustikløsninger.

For tredje år i træk er det tid til at kåre en vinder af prisen Årets kontorbyggeri 2022. Event- og konferencevirksomheden Nohrcon uddeler prisen med det formål at hylde et projekt, som udstikker en solid retning for fremtidens kontormiljø.

De tre nominerede i år er Omega Company House i Aarhus N, KB32 i København V og KAB-Huset i København SV. I både KAB-Huset og KB32 indgår Troldtekt akustikløsninger som en del af designet.

En fagjury med uafhængige eksperter inden for branchen har udvalgt de tre kandidater til prisen ud fra alle de indstillede projekter.

Alle kan stemme på deres favoritprojekt frem til 17. marts klokken 12. Den 24. marts bliver vinderen af Årets kontorbyggeri kåret.

Gå til afstemningen på Nohrcons hjemmeside

KAB-Huset: Kontor og borgerhus med nærvær

KAB-Huset er både hovedkontor for boligselskabet KAB, foreningshus og mødested for byens borgere, hvor alle er velkomne. Projektet er tegnet af Henning Larsen Architects, og juryens begrundelse for nomineringen lyder således:

– Inspireret af de traditionelle elementer i hjemmet – stuen, trappen, haven, køkkenet. Virkelig gennemtænkt med mange naturmaterialer. Åbent, luftigt, roligt, bæredygtigt, fremtidssikret og udstråler en følelse af hjemlighed. Masser af dagslys med de mange vinduer, masser af grønt med grønne område og grøn tagterrasse.

I huset er valgt Troldtekt akustiklofter i lys natur. I mødelokaler og callcenter er der skjult ventilation, som sikrer en jævn indblæsning af frisk luft gennem akustikloftet – uden træk og støj.

Læs mere og se billederne fra KAB-Huset

KB32: Fra grim bygning til moderne kontor

Rigsarkivet og Poul Schmidt/Kammeradvokaten er flyttet ind i DSB’s tidligere godsbanehotel fra 1967, efter det har gennemgået en omfattende forvandling. Nu er bygningen blevet til moderne kontorer med plads til cirka tusind medarbejdere. KB32 er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter, og juryens begrundelse for nomineringen lyder således:

– Transformationen af Københavns grimmeste bygning til en enkel, stilren, tidløs kontorbygning er bemærkelsesværdig. Indre og ydre hænger sammen med et design, der er underspillet og af høj kvalitet, og som stadig matcher bygningens brutalistiske og industrielle arkitektur. Samtidig fungerer stedet som et levende, indbydende, moderne kontorhus.

I designet af kontormiljøet er der valgt hvidmalede Troldtekt akustiklofter.


Åben konkurrence

Det tredje nominerede projekt ved årets prisuddeling er Omega Company House i Aarhus N.  

Alle former for kontorer kan indstilles til Årets kontorbyggeri, hvad end der er tale om nybyggeri eller en renovering. Projektet må dog maksimum være 15 måneder gammelt ved indstillingen og skal dermed være færdiggjort mellem november 2020 og februar 2022. Derudover skal kontoret være mindst 400 kvadratmeter.

Sidste år vandt DLG’s nye hoveddomicil Aksen i Fredericia prisen som Årets kontorbyggeri 2021.