Helstøbt fællesånd

KAB-Fællesskabet er husets titel over indgangspartiet og udtrykker præcist, at KAB er et fællesskab for boligforeninger og beboere og dette, nye hus er designet som de bedste rammer for fællesskab.

Midt i et kryds af jernbanespor og veje er den nye bygning til KAB blevet tilpasset en kantet grund. Alligevel fremstår huset i sin smukt, murede krop som et helstøbt byggeri med en klar udadvendt attitude. Beliggenheden bliver særlig spektakulær, når man fra husets grønne tagterrasse kan se store dele af København og følge togtrafikken. Indgangsetagen er et generøst rum med café til boligsøgende og andre der ønsker hjælp. Derudover mødelokaler og kantine i højloftede rum. I mødelokaler og callcenter er der monteret skjult ventilation gennem akustikloftet, Troldtekt ventilation.  Dagslys strømmer ned i rummet fra atriets ovenlys og fremhæver husets elegante trætrappe, der forbinder de fire overliggende kontoretager.

Rationelt og hjemligt
Huset er rumligt meget vellykket med en diversitet i rum, en behagelig loftshøjde og en imponerende sammenhæng mellem rum og funktioner. Alt interiør er præget af træ (skrællet fyr), herunder Troldtekt natur,og rå beton. Henning Larsen Architects har tegnet huset og samtidigt stået for indretningen og valg af møbler. Det har forstærket oplevelsen af et sammenhængende hus. Langs facaden er arbejdspladerne fordelt langs de store vinduespartier. Troldtekt natur uden fas giver en rolig og akustisk effektiv loftsløsning over den synlige ventilation. Denne løsning på loftsfladerne fortsætter i gangarealer og er detaljeret på en måde, så fladerne fremstår meget homogene. Fra atriets trappe kan man se ind i ”dukkehuset”, som udgøres af ni møderum med glaspartier ud til atriet, samlet i én figur.

Fakta

Projekt:
KAB Huset
Arkitekt:
Henning Larsen Architects
Bygherre:
KAB
Udførende:
5E Byg
Troldtekt produkter
Loftbeklædning:
Troldtekt akustik, Troldtekt akustik Plus, Troldtekt ventilation
Farve:
Lys natur
Struktur:
Extrem fin (0,5 mm træuld), fin (1,5 mm træuld)
Kantprofil:
Ret kant, K0
Montering:
Med skruer
Tekst & Fotos
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt
Fotos:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt