Vrå Børne- og Kulturhus er Årets skolebyggeri 2022

Offentlige stemmer og en enig fagjury har kåret det nordjyske Vrå Børne- og Kulturhus som Årets Skolebyggeri 2022. Vinderprojektet, som har opnået DGNB-guldcertificering for bæredygtighed, er med Troldtekt akustiklofter samt skjult Troldtekt ventilation i de fleste rum.

23.06.2022

Samlingspunktet Vrå Børne- og Kulturhus i Hjørring Kommune har modtaget prisen som Årets skolebyggeri 2022. I alt var fem projekter nomineret, men en enig fagjury og den offentlige afstemning pegede på Vrå Børne- og Kulturhus som vinder.

Fagjuryen siger om vinderprojektet:

– Et gennemført byggeri, der sammentænker flere pædagogiske institutioners intentioner og behov sammen med musik-, ungdomsskole og bibliotek og borgercenter. Ambitionerne er således kolossale, men forløsningen ikke mindre. 

I Vrå Børne- og Kulturhus skabes der sammenhæng i børnenes liv – lige fra vuggestue til sidste skoledag, da bygningen både består af daginstitution, skole, legestue til dagplejere, musikskole, ungdomsskole og idrætshal, samt bibliotek og borgercenter for lokalsamfundet.

AART har været arkitekt og totalrådgiver på projektet, mens Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma har været ingeniør og NCC Danmark entreprenør. Vrå Børne- og Kulturhus har opnået DGNB-guldcertificering for bæredygtighed.

Troldtekt som gennemgående materiale

I hele bygningen er der anvendt Troldtekt i lys natur på nær i idrætshallen, hvor der er koksgrå akustikplader på både vægge og loft. I det såkaldte hjerterum, som er en slags torv, er der valgt Troldtekt akustik Plus.

I de fleste rum er der desuden installeret skjult Troldtekt ventilation, som sikrer indblæsning af frisk luft via akustikloftet – uden træk, støj eller synlige installationer.

Hele fire ud af de i alt fem nominerede projekter ved Årets skolebyggeri 2022 er med Troldtekt akustikplader.

De øvrige nominerede til prisen var:

Det er 10. år i træk, at event- og konferencevirksomheden Nohrcon kårer Årets skolebyggeri. Et projekt, der er fremsynet og nytænkende i sin arkitektur – til glæde for elever, personale og lokalsamfund.

Læs mere om dette års prismodtager, Vrå Børne- og Kulturhus, og se flere billeder