Årets skolebyggeri: Fire ud af fem nominerede er med Troldtekt

Hvilken skole skal kåres som Årets Skolebyggeri 2022? Afstemningen er åben for alle frem til 15. juni. Læringshuset Nærheden, Skolen på Islands Brygge, H.C. Ørsted Gymnasiet og Vrå Børne- og Kulturhus er blandt de fem nominerede. I alle fire er Troldtekt akustikløsninger en del af arkitekturen.

31.05.2022

 

En fagjury bestående af uafhængige eksperter har udvalgt fem nominerede projekter, som sætter en høj standard inden for dansk skolebyggeri. Nu skal der findes en vinder af Årets Skolebyggeri 2022, og afstemningen er åben for offentligheden indtil 15. juni klokken 12.00. Onsdag den 22. juni 2022 løftes sløret for, hvilken skole der vinder prisen.

Hele fire ud af de fem nominerede projekter er med Troldtekt akustikløsninger:

Det femte nominerede er Artium i Brande.

Det er 10. år i træk, at event- og konferencevirksomheden Nohrcon kårer Årets skolebyggeri i Danmark. Et projekt, der er fremsynet og nytænkende i sin arkitektur – til glæde for elever, medarbejdere og lokalsamfund.

> Gå til afstemningen

Kort om Læringshuset Nærheden

I Hedehusenes nye bydel ligger folkeskolen Læringshuset Nærheden. Som den første skole i Danmark tager arkitekturen udgangspunkt i det 21. århundredes kompetencer – kritisk tænkning, kreativitet, kommunikation og samarbejde – og derfor er skolen designet med faglige laboratorier, værksteder og samarbejdsrum.

Arkitektteamet består af Christensen & Co Arkitekter og Arkitektfirmaet Kjaer & Richter. Der er valgt Troldtekt i lys natur på hele skolen for at sørge for en behagelig akustik.

Kort om Skolen på Islands Brygge

Skolen har særligt fokus på bevægelse og mad – og det understøtter arkitekturen.Alle klasser har direkte adgang til skolens tag, hvor der er løbebane, parkourområder og boldbur. Der er også have og væksthus, hvor naturfagene kan inddrage dyrkning af afgrøder i undervisningen.

Arkitekterne bag er C.F. Møller Architects og Tredje Natur. Det er hensigten, at skolen skal DGNB-certificeres. Til projektet er der valgt Troldtekt i lys natur, da det både binder skolen sammen designmæssigt og sikrer god akustik.

Kort om TEC H.C. Ørsted Gymnasium

Det nybyggede tekniske gymnasium H.C. Ørsted Gymnasium i Lyngby har fokus på teknologi, naturvidenskab og kreativ læring.

Arkitekturen er en hyldest til H.C. Ørsted, som blandt andet opfandt aluminium, og af samme grund er upcyclede aluminiumslameller anvendt i designet.

Sweco Architects har stået for at tegne skolen, som er med Troldtekt akustikplader i grå natur for at sikre god akustik.

Kort om Vrå Børne- og Kulturhus

I Nordjylland ligger Vrå Børne- og Kulturhus, som består af daginstitution, skole og legestue til dagplejere. Derudover huser bygningen musikskole, ungdomsskole og idrætshal samt bibliotek og borgercenter for lokalsamfundet. 

Vrå Skole og Børnehus er DGNB-guldcertificeret, og AART har været arkitekt og totalrådgiver på projektet.

Indeklimaet har haft høj prioritet, og der er derfor monteret Troldtekt akustiklofter med skjult Troldtekt ventilation i de fleste rum. Løsningen sikrer både god akustik og frisk luft uden træk, støj eller synlige installationer.