Transformeret domicil er Årets kontorbyggeri 2022

25.03.2022

KB32 i København er kåret som Årets kontorbyggeri 2022. Vilhelm Lauritzen Arkitekter har tegnet den transformerede bygning, hvor Poul Schmidt/Kammeradvokaten og Rigsarkivet nu holder til. Troldtekt akustiklofter er en del af det industrielle design.

KB32 i København har vundet prisen som Årets kontorbyggeri 2022. Event- og konferencevirksomheden Nohrcon står bag kåringen, hvor en fagjury samt en åben afstemning i år har peget på det tidligere DSB-godsbanehotel som vinder. Vilhelm Lauritzen Arkitekter har tegnet projektet, og bygherre er Genesta Property Nordic.

I dag holder Rigsarkivet og Poul Schmidt/Kammeradvokaten til i KB32 efter den omfattende transformation til moderne kontor med plads til cirka tusind medarbejdere.

De øvrige nominerede til prisen var Omega Company House i Aarhus N og KAB-Huset i København SV.

Oprindelige kvaliteter bevaret

KB32, som er bygget i 1967, blev førhen kaldt Københavns grimmeste bygning. I renoveringen er der dog værnet om det industrielle udtryk og de oprindelige kvaliteter med blandt andet betonkonstruktioner og store vinduespartier med masser af dagslys.

Her er også valgt både sort- og hvidmalede Troldtekt akustiklofter, som dels passer godt ind i det rå udtryk, dels sikrer behagelig akustik i kontormiljøer og konferencelokalet, hvor mange mennesker opholder sig samtidig.

– KB32 har så mange kvaliteter og så meget historie, og vi tog fra starten et klart valg sammen med bygherren om at transformere. Det har begejstret alle involverede og har også drevet projektets usædvanligt gode samarbejde, siger Simon Natanael Svensson, partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter i forbindelse med kåringen.

Det arbejde er nu blevet belønnet med kåringen som Årets kontorbyggeri 2022, hvor juryen blandt andet kommer med følgende begrundelse:

– Transformationen af Københavns grimmeste bygning til en enkel, stilren, tidløs kontorbygning er bemærkelsesværdig. Indre og ydre hænger sammen med et design, der er underspillet og af høj kvalitet, og som stadig matcher bygningens brutalistiske og industrielle arkitektur – og fungerer samtidig som et levende, indbydende, moderne kontorhus.

Læs mere om KB32, og se fotos fra kontorbyggeriet