Børnehuset Egedammen vinder Årets Arne 2023

Det svanemærkede børnehus Egedammen i Gladsaxe Kommune har modtaget Akademisk Arkitektforening Københavns prestigefulde pris, Årets Arne 2023. I det klimavenlige børnehus er Troldtekt akustiklofter en del af designet.

31.01.2023
Troldtekt akustiklofter er det naturlige valg til at sikre god akustik og et sundt indeklima i børneinstitutioner

Siden 2007 er prisen ’Årets Arne’ – opkaldt efter Arne Jacobsen – uddelt til et nybygget projekt i Københavnsområdet, som har løftet områdets arkitektur og sat et helt særligt præg. I år er ingen undtagelse.

Den 27. januar blev prisen, som uddeles af Akademisk Arkitektforening København, overrakt til Børnehuset Egedammen i forbindelse med foreningens nytårskur.

Børnehuset er tegnet af BBP Arkitekter, og Gladsaxe Kommune er bygherre.

Byggeri til børn

Børnehuset Egedammen er bygget klimavenligt i CLT-massivtræ og genbrugstegl. Og så er børnehuset svanemærket i tråd med Gladsaxe Kommunes politik om, at alle nyopførte børnehuse skal være svanemærkede. Det stiller blandt andet stiller krav om et lavt energiforbrug, genanvendelse, materialer, hvor der er fokus på bæredygtighed, samt et sundt indeklima. 

I Børnehuset Egedammen er designløsningen Troldtekt line i lys natur valgt til lofterne. Troldtekt pladerne er Cradle to Cradle-certificeret på guldniveau og dokumenteret fri for skadelige stoffer. Dermed bidrager de positivt til et sundt indeklima. Samspillet mellem Troldtekt i loftet og blottede trævægge giver samtidig varme og naturlighed til rummene, hvor også dagslyset fra de mange vinduer kan strømme ind.  

 

Læs mere om Børnehuset Egedammen, og se flere fotos