Troldtekt® wave vinder German Design Award

27.10.2015

Den bølgeformede Troldtekt wave er blandt vinderne af den prestigefulde German Design Award 2016. Akustikpladen, som er et Cradle to Cradle-certificeret naturprodukt, har vundet i kategorien Material and Surfaces.

Når German Design Council uddeler German Design Award 2016, er Troldtekt med på scenen. Den danske producent lancerede i juni 2015 Troldtekt® wave, som er en bølgeformet akustikplade produceret af naturmaterialerne træ og cement. Juryen i German Design Award har nu valgt Troldtekt wave som vinder i kategorien Material and Surfaces.

Juryen hæfter sig blandt andet ved, at Troldtekt wave ”giver rummet varme, elegance og ro” og åbner for ”en lang række designmuligheder”. ”Et fantastisk produkt, som er både funktionelt og utroligt æstetisk,” lyder det videre i begrundelsen.

Anerkendt på højeste niveau

Adm. direktør i Troldtekt, Peer Leth, er stolt over den fornemme hæder.

– Det betyder rigtig meget for os, at vi kan lancere en designnyhed, som bliver anerkendt på allerhøjeste niveau. At udvikle bæredygtige, intelligente og æstetiske akustikløsninger til moderne arkitektur er kernen i vores forretning. Når vi bliver belønnet med en German Design Award, viser det os, at vi er på den helt rette vej, siger han.

Stort potentiale på det tyske marked

Troldtekt wave er en bølgeformet akustikplade, som tilfører loft- eller vægfladen et skulpturelt, tredimensionelt udtryk. Akustikpladen er en del af Troldtekt serien, den er Cradle to Cradle-certificeret i kategorien sølv og har – ligesom de øvrige Troldtekt akustikplader – gode akustiske, brandtekniske og indeklimamæssige egenskaber.

– Tyskland er et marked, hvor vi ser et stort potentiale. Derfor har vi i 2015 stiftet selskabet Troldtekt GmbH. Jeg håber, at German Design Award kan bidrage til, at endnu flere tyske arkitekter ser mulighederne i vores produkt, siger Peer Leth.

FAKTA OM TROLDTEKT WAVE

  • Troldtekt wave er en bølgeformet akustikplade af naturmaterialet træbeton.
  • Akustikpladen er Cradle to Cradle-certificeret i kategorien sølv, og den har gode akustiske, brandtekniske og indeklimamæssige egenskaber.
  • Troldtekt wave blev lanceret i juni 2015 og har siden vundet German Design Award, ICONIC Award og Green Product Award. Desuden er produktet i finalen ved Querdenker-Awards 2015.

FAKTA OM GERMAN DESIGN AWARD

  • German Design Award uddeles af German Design Council, som er stiftet i 1953, og som i dag er et af verdens førende videncentre for design. Læs mere på www.german-design-council.de
  • Der uddeles i 2016 priser i 48 kategorier under de to overordnede temaer Excellent Communications Design og Excellent Product Design.

Priserne overrækkes officielt 12. februar 2016 i Frankfurt. Vinderne er nu offentliggjort.

YDERLIGERE INFORMATION:
Administrerende direktør i Troldtekt A/S Peer Leth: 8747 8130 // ple@troldtekt.dk  
Marketing- og kommunikationschef Tina Snedker Kristensen: 8747 8124 // tkr@troldtekt.dk