Troldtekt: Frisk luft og DGNB-point på Building Green

17.10.2017

Troldtekt A/S står klar med bæredygtige tiltag på årets Building Green i Forum. Besøgende kan opleve Troldtekt ventilationslofter, der kombinerer høj komfort med et lavt energiforbrug. Og så medbringer Troldtekt ny dokumentation om akustiklofternes bidrag til en DGNB-certificering.

På Building Green i Forum (1.-2. november 2017) kan besøgende opleve fakta og fordele ved Troldtekt ventilation – blandt andet i en film og en række erfaringscases. Det sker på Troldtekts stand (stand nr. 72).

Løsningen, hvor frisk luft blæser ind ved lavt tryk uden trækgener, er meget relevant i skoler. I ni ud af ti klasselokaler bliver indeklimaet i løbet af skoledagen så dårligt, at det overstiger myndighedernes anbefalinger. Det viser DTU’s detaljerede målinger af CO2-niveauet i 245 danske skoleklasser.

Troldtekt ventilation har givet mærkbare resultater på blandt andet Vallensbæk Skole, hvor CO2-niveauet i lokaler med løsningen holdt sig under grænsen, samtidig med at eleverne klarede sig ti procent bedre.

Troldtekt giver point i DGNB-byggeri
På Building Green er Troldtekt desuden klar med opdateret dokumentation om akustikpladernes bidrag til den frivillige bæredygtighedscertificering DGNB. Dokumentationen, som er udarbejdet af Rambøll, viser, at Troldtekt kan bidrage med point til kriterier, der udgør 52,7 procent af en samlet DGNB-certificering.

– Vi ser frem til to dage, hvor vi får mulighed for at give og få ny inspiration inden for bæredygtigt byggeri. Vi præsenterer ventilationslofter, der har skabt dokumenterede resultater og indgår i den løsning, der modtog ELFORSK Prisen 2017. Desuden er vores nye DGNB-dokumentation et bevis på, at arkitekter og bygherrer skaber værdi, når de tænker Troldtekt ind i deres projekter, siger Peer Leth, adm. direktør i Troldtekt.  

Deler erfaringer med cirkulær økonomi
Det er ikke kun på virksomhedens egen stand, at Troldtekt spiller en rolle i løbet af de to messedage i Forum:

  • Onsdag den 1. november kl. 14 deler Troldtekt erfaringerne med at integrere de cirkulære Cradle to Cradle-principper i forretningen. Det sker på workshoppen Vugge til Vugge: Sund forretning med international certificering.
  • Torsdag den 2. november kl. 15.15 er Troldtekt med i det panel, der taler om cirkulær økonomi på workshoppen Together we built What is next. Coert Zachariasse (Delta Development), Kasper Guldager Jensen (GXN), Mette Qvist (DK-GBC) og Annette Hastrup (Vugge til Vugge) er også i panelet.
  • Troldtekt er desuden en af partnerne i projektet Circle House, der udstilles begge dage i Forum. Circle House er verdens første almene boligbyggeri, der er bygget efter cirkulære principper. De 60 boliger bliver opført i Lisbjerg nord for Aarhus.

Fakta om Troldtekt A/S

  • Troldtekt A/S er førende udvikler og producent af akustikløsninger til lofter og vægge.
  • I sortimentet er også specialløsninger, der kombinerer akustikloftet med f.eks. ventilation.
  • Siden 1935 har naturmaterialerne træ og cement været råvarerne i produktionen af Troldtekt akustikplader, som foregår i Danmark under moderne, miljøskånsomme forhold.
  • Troldtekts forretningsstrategi er tilrettelagt med designkonceptet Cradle to Cradle som det centrale element for at sikre miljømæssige gevinster frem mod 2022.

YDERLIGERE INFORMATION:
Adm. direktør i Troldtekt A/S Peer Leth: 8747 8130 // ple@troldtekt.dk     
Marketing- og kommunikationschef Tina Snedker Kristensen: 8747 8124 // tkr@troldtekt.dk

Rødgran skov, copyright© Troldtekt A/S
På Building Green i Forum (1.-2. november 2017) kan besøgende opleve fakta og fordele ved Troldtekt ventilation - blandt andet i en film og en række erfaringscases. Det sker på Troldtekts stand (stand nr. 72). Copyright© Troldtekt A/S
På Building Green er Troldtekt desuden klar med opdateret dokumentation om akustikpladernes bidrag til den frivillige bæredygtighedscertificering DGNB. Dokumentationen, som er udarbejdet af Rambøll, viser, at Troldtekt kan bidrage med point til kriterier, der udgør 52,7 procent af en samlet DGNB-certificering. Copyright© Helene Høyer Mikkelsen.