VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN hædrer Troldtekt

Peer Leth, direktør i Troldtekt A/S, modtog onsdag aften Bygningskomponentprisen 2017. Bag hæderen ligger en klar miljøprofil og evnen til at videreudvikle et meget enkelt produkt. Med prisen følger 100.000 kroner, som nu bliver startkapital til et kombineret museum og showroom om Troldtekt.

02.11.2017

Troldtekt akustik er Danmarks bedste bygningskomponent. Det står klart, efter Troldtekts adm. direktør, Peer Leth, onsdag den 1. november modtog Bygningskomponentprisen 2017.

VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN uddeler prisen hvert andet år til en eller flere personer, som har gjort en særlig indsats for industrielt fremstillede bygningskomponenters værdi, betydning og praktiske anvendelse i dagligdagen.

– Prisen er en kæmpe anerkendelse af vores produkt, vores virksomhed, vores tilgang og ikke mindst vores dygtige medarbejdere. Det er takket være deres daglige engagement, opmærksomhed og holdånd, at jeg kan tage imod prisen, lyder det fra en stolt Peer Leth.

Et mønsterværdigt eksempel
Prisen går til Troldtekt, fordi produkt og virksomhed – med Peer Leth som direktør – har været igennem en markant udvikling i de seneste 12 år.

– Troldtekt akustikplader er et mønsterværdigt eksempel på, hvordan en forholdsvis enkel bygningskomponent med få anvendelsesmuligheder er blevet videreudviklet, så pladerne i dag kombinerer æstetik med funktionalitet og kan anvendes i mange former for byggeri, siger formand for indstillingskomiteen Bjarne Graabæk Thomsen.

– Peer Leth har formået at vise vejen ved at engagere dedikerede og dygtige medarbejdere og leverandører. Kombineret med Troldtekts klare miljøprofil og dokumenteret arbejde med bæredygtighed skaber komponenten stor værdi for både byggeriets parter og brugere, fortsætter han.

Vil udstille historien om Troldtekt
Med prisen følger 100.000 kr., og Peer Leth har allerede besluttet, hvad pengene skal gå til.

– Vi er blevet meget inspireret af VILLUM Window Collection, som udstiller vinduets historie. Derfor vil vi bruge pengene som startkapital til et nyt museum om Troldtekt, der jo også er en af Danmarks ældste byggevareproducenter, siger Peer Leth og fortsætter:

– Konkret forestiller vi os et kombineret showroom og museum, hvor vi kan samle interessenter og kunder. Her vil det både være muligt at opleve nyudviklede akustikløsninger med Troldtekt og tage en tur ned ad memory lane i en udstilling med billeder og effekter helt tilbage fra vores produktionsstart i 1935.  

Peer Leth oplyser, at det nye museum vil ligge i Troldhede sammen med Troldtekts produktionsanlæg, der i 2018 udvides for 170 mio. kr.

FAKTA OM TROLDTEKT A/S:

  • Troldtekt A/S er førende udvikler og producent af akustikløsninger til lofter og vægge.
  • Siden 1935 har naturmaterialerne træ og cement været råstofferne i produktionen, som foregår i Danmark under moderne, miljøskånsomme forhold.
  • I sortimentet er også specialløsninger, der kombinerer akustikloftet med f.eks. ventilation.
  • Troldtekts forretningsstrategi er tilrettelagt med designkonceptet Cradle to Cradle som det centrale element for at sikre miljømæssige gevinster frem mod 2022.

FAKTA OM BYGNINGSKOMPONENTPRISEN:

  • Bygningskomponentprisen uddeles af VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN. Prisen gives til en eller flere personer, der har gjort en særlig indsats for industrielt fremstillede bygningskomponenters værdi, betydning og praktiske anvendelse i dagliglivet.
  • Fondenes stifter, Villum Kann Rasmussen, startede sit eget firma i 1941 og beskæftigede sig resten af livet intensivt med bygningskomponenter. Hans mest kendte bygningskomponent er VELUX ovenlysvinduet.
  • Prisen uddeles hvert andet år og gik i 2015 til Claus Dyre for hans opfindelse og kommercialisering af linjeafløbet Unidrain.

YDERLIGERE INFORMATION:

Adm. direktør i Troldtekt A/S Peer Leth: 8747 8130 // ple@troldtekt.dk    
Marketing- og kommunikationschef Tina Snedker Kristensen: 8747 8124 // tkr@troldtekt.dk 

Adm. direktør for Troldtekt A/S, Peer Leth, er modtager af Bygningskomponentprisen 2017. Copyright© VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN
Prismodtager Peer Leth, adm. direktør for Troldtekt A/S sammen med Hans Kann-Rasmussen, formand for VELUX FONDEN og Jens Kann-Rasmussen, formand for VILLUM FONDEN. Copyright© VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN
Bjarne Graabæk Thomsen, fhv. koncerndirektør og formand for indstillingskomitéen samt Ellen Kathrine Hansen, lektor, ph.d., Aalborg Universitet København og medlem af indstillingskomitéen motiverer valget af Peer Leth som prismodtager. Copyright© VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN
Peer Leth lykønskes af Lars Hansen, direktør for VILLUM Fonden. Copyright© VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN
Jens Kann-Rasmussen, formand for VILLUM FONDEN, overrækker Bygningskomponentprisen 2017 til Troldtekts adm. direktør, Peer Leth. Copyright© VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN
Stort fremmøde ved uddelingen af Bygningskomponentprisen 2017 i VILLUM Window Collection den 1. november. Copyright© VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN
Peer Leth holder takketale. Copyright© VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN
Copyright© VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN