Ventilationsprojekt vinder ELFORSK Prisen 2017

Årets ELFORSK Pris går til en systemløsning, der via naturlig køling og diffus loftsventilation giver store energibesparelser og høj komfort. Løsningen er især velegnet til kontorer, skoler og institutioner. Troldtekt ventilationslofter indgår som en central del i vinderprojektet.

09.06.2017

Frisk luft, behagelig temperatur og lavt energiforbrug. En innovativ ventilationsløsning, som giver alle tre fordele, blev torsdag den 8. juni kåret som vinder af ELFORSK Prisen 2017. Vinderprojektet er udviklet af forskere fra Aalborg Universitet og anvender blandt andet Troldtekt ventilationslofter.

ELFORSK Prisen hædrer innovativ el-forskning, som bidrager til Danmarks grønne omstilling, og blev overrakt af forsknings- og uddannelsesminister Søren Pind (V). Det skete under Energiens Topmøde, som arrangeres af Dansk Energi. Den prisvindende løsning er især velegnet til kontorer, skoler og institutioner, hvilket også blev fremhævet i forbindelse med uddelingen.

– Prisen er helt fortjent, for med den nye teknologi åbner der sig nye muligheder for at skabe en mere behagelig hverdag for mange børn og voksne, samtidig med at der bliver holdt hus med energiforbruget, siger konsulent Dorte Lindholm fra ELFORSK, der er Dansk Energis støtteordning til forskning og udvikling.

Klar til brug
Systemløsningen kombinerer tre kendte teknologier – naturlig køling/ventilation, akustikplader og termoaktive betondæk. Troldtekt akustikloftet fungerer som indblæsningsflade, hvor naturlig luft udefra blæses ind ved lavt tryk. Kombineret med de øvrige elementer giver det en naturlig regulering af temperaturen og et behageligt indeklima i lokalet uden støj eller træk.

Ventilationsloftet kan reducere energiforbruget med over 70 procent i forhold til konventionel ventilation, og i nogle tilfælde kan anlægsomkostningerne samtidig være 5-10 procent lavere.

– Vi er meget stolte over vores andel i vinderprojektet. Vi ser prisen som en anerkendelse af vores arbejde for et sundt og bæredygtigt indeklima. Troldtekt ventilation har gennem mere end 15 år bevist sit værd i kontorer, institutioner og skoler. Nu har vi også forskernes grundige dokumentation for, at løsningen sikrer høj komfort og store energibesparelser, siger produktudvikler Niels Kappel fra Troldtekt A/S.

Foruden Troldtekt A/S og Aalborg Universitet har Southwest Jiaotong University fra Kina og virksomhederne WindowMaster A/S og Spæncom A/S medvirket til at udvikle løsningen. 

FAKTA OM TROLDTEKT A/S:

  • Troldtekt A/S er førende udvikler og producent af akustikløsninger til lofter og vægge.
  • Siden 1935 har naturmaterialerne træ og cement været råstofferne i produktionen, som foregår i Danmark under moderne, miljøskånsomme forhold.
  • I sortimentet er også specialløsninger, der kombinerer akustikloftet med f.eks. ventilation. Læs mere om Troldtekt ventilation.
  • Troldtekts forretningsstrategi er tilrettelagt med designkonceptet Cradle to Cradle som det centrale element for at sikre miljømæssige gevinster frem mod 2022.

FAKTA OM ELFORSK PRISEN:

  • Den årlige ELFORSK Pris har siden 2006 været med til at synliggøre og belønne energiforskning.
  • Prisen sætter fokus på de resultater som skabes i Dansk Energis ELFORSK-programs projekter.
  • Prisen blev uddelt 8. juni 2017 i forbindelse med Energiens Topmøde i Lokomotivværkstedet, København SV.

YDERLIGERE INFORMATION:
Adm. direktør i Troldtekt A/S Peer Leth: 8747 8130 // ple@troldtekt.dk   
Marketing- og kommunikationschef Tina Snedker Kristensen: 8747 8124 // tkr@troldtekt.dk 

ELFORSK Prisen blev uddelt den 8. juni 2017 i forbindelse med Energiens Topmøde i Lokomotivværkstedet i København, copyright© Volapyk
ELFORSK Prisen 2017 blev modtaget af (f.v): Cheng Zhang fra Aalborg Universitet, Niels Kappel fra Troldtekt A/S og Jannick Roth fra WindowMaster A/S, copyright© Volapyk
ELFORSK Prisen hædrer innovativ el-forskning, som bidrager til Danmarks grønne omstilling og blev overrakt af forsknings- og uddannelsesminister Søren Pind (V), copyright© Volapyk
Forsknings- og uddannelsesminister Søren Pind (V) i samtale med repræsentanterne for vinderprojektet, copyright© Volapyk
Efter prisoverrækkelsen fik forsknings- og uddannelsesminister Søren Pind (V) lejlighed til at høre mere om systemløsningen, der via naturlig køling og diffus loftsventilation giver store energibesparelser og høj komfort, copyright© Volapyk
Frisk luft, behagelig temperatur og lavt energiforbrug. Det er fordelene ved den prisvindende systemløsning, der især er velegnet til kontorer, skoler og institutioner, copyright© Volapyk