Rejsende udstilling inspirerer til cirkulært byggeri

Europas største udstilling af materialer, som er designet til cirkulært byggeri, rejser nu videre til byggerimessen Building Holland i Amsterdam. Akustikplader fra Troldtekt A/S er udvalgt til Reversible Experience Modules, som blandt andet også har lagt turen forbi ecobuild i London.

11.04.2018

Reversible Experience Modules (REM) indledte tidligere i år sin rejse på IBGE i Bruxelles og har siden været med på ecobuild i London samt BRE Innovation Park i Watford. 17.-19. april er touren nået til Amsterdam. Den internationale Cradle to Cradle-organisation, EPEA, har valgt, hvilke materialer der er med på REM. Et af dem er Troldtekt akustikplader, som består af naturmaterialerne træ og cement.
– Hele vores forretningsstrategi er bygget op omkring Cradle to Cradle og cirkulær økonomi. Derfor har det stor betydning for os, at vi er udvalgt til EPEA’s udstilling, siger Peer Leth, adm. direktør hos Troldtekt A/S.

Materialer skal have eget pas

Formålet med REM er at inspirere til cirkulært design, hvor bygninger kan skilles ad, så materialerne kan genanvendes uden tab af værdi. I Europa står byggeriet for cirka 40 procent af materiale- og energiforbruget, og cirkulært design skal sikre, at verden også har ressourcer nok til de næste generationer.
REM udspringer af initiativet Buildings As Materials Banks, hvor konceptet er, at materialer får deres eget ”pas”, så arkitekter, entreprenører og andre aktører let kan finde data om en bygnings cirkulære potentiale.

Akustikplader i kredsløb

Troldtekt akustikplader har været Cradle to Cradle-certificeret siden 2012. Akustikpladerne indeholder ingen skadelige stoffer og har en lang holdbarhed. Derfor kan Troldtekt leve videre, når en bygning renoveres til nye formål, indgå som råvare i nye produkter eller vende tilbage til naturens kredsløb som kompost.
– Vi tager meget positivt imod tanken om materialepas. Der vil være mange ressourcer vundet, hvis man om 40-50 år kan se i en database, hvilke materialer der er brugt i en given bygning, og at de materialer ikke er blevet påvirket negativt undervejs i deres levetid, siger Peer Leth.
 
Oplev udstillingen Reversible Experience Modules på Building Holland, 17.-19. april i RAI Amsterdam (stand 11.085). Der vil være et oplæg om cirkulært design og materialepas, 18. april kl. 12.30 på ’Inspirante Stage’. 

Læs mere om REM her. Læs mere om Building Holland her.

FAKTA OM TROLDTEKT A/S:

  • Troldtekt A/S er førende udvikler og producent af akustikløsninger til lofter og vægge.
  • Siden 1935 har naturmaterialerne træ og cement været råvarerne i produktionen, som foregår i Danmark under moderne, miljøskånsomme forhold.
  • I sortimentet er også specialløsninger, der kombinerer akustikloftet med f.eks. ventilation.
  • Troldtekts forretningsstrategi er tilrettelagt med designkonceptet Cradle to Cradle som det centrale element for at sikre miljømæssige gevinster frem mod 2022.
  • Hele serien af Troldtekt akustik, både i natur og malet i standardfarver – er Cradle to Cradle certificeret på sølv-niveau.

YDERLIGERE INFORMATION:

Adm. direktør i Troldtekt A/S Peer Leth: 8747 8130 // ple@troldtekt.dk       
Marketing- og kommunikationschef Tina Snedker Kristensen: 8747 8124 // tkr@troldtekt.dk   

REM udspringer af initiativet Buildings As Materials Banks, hvor konceptet er, at materialer får deres eget ”pas”, så arkitekter, entreprenører og andre aktører let kan finde data om en bygnings cirkulære potentiale.
Europas største udstilling af materialer designet til cirkulært byggeri, Reversible Experience Modules, på ecobuild i London.
Den rejsende udstilling Reversible Experience Modules har netop været i Londen - næste stop er Building Holland i Amsterdam.
Akustikplader fra Troldtekt udvalgt som loftsbeklædning i Reversible Experience Modules på ecobuild i London.
Troldtekt akustikplader består af naturmaterialerne træ og cement. Akustikpladerne indeholder ingen skadelige stoffer og har en lang holdbarhed. Derfor kan Troldtekt leve videre, når en bygning renoveres til nye formål, indgå som råvare i nye produkter eller vende tilbage til naturens kredsløb som kompost.
Formålet med REM er at inspirere til cirkulært design, hvor bygninger kan skilles ad, så materialerne kan genanvendes uden tab af værdi.