Kulturel sættekasse får god akustik med Troldtekt

28.09.2018
Tingbjergs nye kulturhus er tegnet af arkitektfirmaet COBE og skiller sig ud med en bemærkelsesværdig arkitektur, hvor man udefra kigger ind i bygningens mange forskellige rum. Copyright© Helene Høyer Mikkelsen.

Tingbjergs nye kulturhus skiller sig ud med en bemærkelsesværdig arkitektur, hvor man udefra kigger ind i bygningens mange forskellige rum. Store arealer kombineret med små, afsides kroge lægger ramme til sociale aktiviteter, og overalt i huset giver Troldtekt ro i mylderet.

Mandag den 1. oktober kan beboerne i Tingbjerg i det nordvestlige København tage deres nye samlingssted i brug. 1.500 kvadratmeter kulturhus åbner med bibliotek, café, værksteder, børnerum, beboerrum og en sal til mindre koncerter og andre arrangementer. Huset er tegnet af arkitektfirmaet COBE, der har ønsket at skabe en bygning, som skiller sig ud med en bemærkelsesværdig arkitektur, men samtidig respekterer områdets historie.

– Som arkitekt er det en ære at få lov at bygge i Tingbjerg, der er skabt af en af Danmarks store arkitekter Steen Eiler Rasmussen og landskabsarkitekt C. Th. Sørensen. Det er en kontekst, der forpligter. Vi har forsøgt at skabe en bygning, der vender vrangen ud og viser sine funktioner og tilbud frem til omverden gennem utallige vinduer. Facaden er tænkt som en stor invitation til at komme indenfor og på den måde være med til at videreudvikle Tingbjergs særlige identitet, siger Dan Stubbergaard, arkitekt MAA og grundlægger af COBE.

 

Akustikken passer til et levende hus

Kulturhuset er en fireetagers bygning, der i den ene side skråner ned til gadeplan. Indenfor er huset ét stort åbent rum med forskellige aktiviteter fordelt på store balkoner, der tydeligt signalerer, at huset er skabt til fællesskab og mangfoldighed.

Materialevalget er enkelt med især træ og beton, der giver en intim atmosfære og ro til fordybelse. Den bemærkelsesværdige skrånende sidevæg, som rejser sig til kip, er beklædt af trælister med bagvedliggende sort Troldtekt, og lofterne under de mange balkoner, som strækker sig ud i rummet, er Troldtekt akustikplader i lys natur.

– Troldtekt er massivt til stede i kulturhuset, da det giver en god akustik, men også sanselighed i rummet. Valget af sorte Troldtekt plader på væggene får træbeklædningen til at træde yderligere frem, forklarer Dan Stubbergaard.

Sjovt at bidrage til kulturhistorien

Hos Troldtekt vækker det glæde at bidrage til et projekt, hvor et moderne kulturhus forener sig med historiens vingesus i en bydel skabt til fællesskab.

– Det er spændende for os at bidrage til en bygning, der er skabt til at respektere sin kulturhistorie og smukke placering midt i Tingbjerg. Især fordi opgaven blandt andet er løst i kraft af materialevalget, hvor arkitekterne er gået efter naturlige, holdbare løsninger. Troldtekt er et naturprodukt, som samtidig er dokumenteret robust og holdbart, så der er tale om et perfekt match, siger Peer Leth, adm. direktør hos Troldtekt A/S.

Troldtekt har tidligere udgivet et online tema om de mange nye multikulturhuse, der i disse år skyder frem. Her indgår interviews med eksperter og reportager fra flere vellykkede kulturhuse i både Øst- og Vestdanmark  Læs temaet her.

FAKTA OM TROLDTEKT A/S:

  • Troldtekt A/S er førende udvikler og producent af akustikløsninger til lofter og vægge.
  • Siden 1935 har naturmaterialerne træ og cement været råvarerne i produktionen, som foregår i Danmark under moderne, miljøskånsomme forhold.
  • I sortimentet er også specialløsninger, der kombinerer akustikloftet med f.eks. ventilation.
  • Troldtekts forretningsstrategi er tilrettelagt med designkonceptet Cradle to Cradle som det centrale element for at sikre miljømæssige gevinster frem mod 2022.

YDERLIGERE INFORMATION:

Adm. direktør i Troldtekt A/S Peer Leth: 8747 8130 // ple@troldtekt.dk       
Marketing- og kommunikationschef Tina Snedker Kristensen: 8747 8124 // tkr@troldtekt.dk  

Tingbjergs nye kulturhus er tegnet af arkitektfirmaet COBE og skiller sig ud med en bemærkelsesværdig arkitektur, hvor man udefra kigger ind i bygningens mange forskellige rum. Copyright© Helene Høyer Mikkelsen.
Det nye kulturhus i Tingbjerg byder med sine i alt 1.500 kvadratmeter på bibliotek, café, værksteder, børnerum, beboerrum og en sal til mindre koncerter og andre arrangementer. Copyright© Helene Høyer Mikkelsen.
Troldtekt er massivt til stede i kulturhuset, da det giver en god akustik, men også sanselighed i rummet. Valget af sorte Troldtekt plader på væggene får træbeklædningen til at træde yderligere frem. Copyright© Helene Høyer Mikkelsen.
Tingbjerg Kulturhus er en fireetagers bygning, der i den ene side skråner ned til gadeplan. Indenfor er huset ét stort åbent rum med forskellige aktiviteter fordelt på store balkoner, der tydeligt signalerer, at huset er skabt til fællesskab og mangfoldighed. Copyright© Helene Høyer Mikkelsen.
Materialevalget er enkelt med især træ og beton, der giver en intim atmosfære og ro til fordybelse. Copyright© Helene Høyer Mikkelsen.
Den bemærkelsesværdige skrånende sidevæg, som rejser sig til kip, er beklædt af trælister med bagvedliggende sort Troldtekt, og lofterne under de mange balkoner, som strækker sig ud i rummet, er Troldtekt akustikplader i lys natur. Copyright© Helene Høyer Mikkelsen.