Troldtekt åbner ny produktionslinje

13.02.2019

Troldtekt A/S fordobler nu produktionen af akustikplader med en ny, energieffektiv produktionslinje, som åbner ved siden af den eksisterende i Troldhede. Finansminister Kristian Jensen og borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Hans Østergaard indvier fabrikken officielt mandag den 25. februar. Pressen er inviteret.

13.000 kvadratmeter ny produktion er klar til at blive taget i brug på Troldtekts fabrik i Troldhede i Vestjylland. Efterspørgslen på akustikplader – både til større byggeprojekter og private hjem – er steget så markant, at Troldtekt har valgt at fordoble produktionskapaciteten og investere 180 mio. kr. i en ny, energieffektiv produktionslinje med moderne robotteknologi. Udvidelsen skal også bane vej for vækst på nye markeder – primært i Sverige og Tyskland. 

Produktionslinjen bliver officielt indviet af finansminister Kristian Jensen og borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Hans Østergaard mandag den 25. februar. Efter indvielsen er det muligt at tage et nærmere kig på Kawasaki-robotterne, høvleanlægget og linjens øvrige komponenter, mens produktionen af akustikplader er i fuld gang. Åbningen afsluttes med en let servering.

(Se detaljeret program nederst i pressemeddelelsen)

Klimavenlig, dansk produktion

Investeringen i en moderne og energieffektiv produktion i Troldhede er i tråd med Troldtekts vision om at tilbyde markedet bæredygtige akustikløsninger. Troldtekt akustikplader består af lokale, naturlige råvarer – vestjysk rødgran og cement fra Aalborg Portland. Det betyder også, at CO2-udledningen ved transport af råvarer til fabrikken er minimal.

– Vores dna er dansk, og vi er glade for at være i Troldhede, hvor vi har produceret Troldtekt siden 1935. Det var oplagt at holde produktionen i Danmark og dermed opnå synergi med den eksisterende produktion. Vi har dog brugt kræfter på at designe en topmoderne produktionslinje, hvor automatisering og robotteknologi gør os konkurrencedygtige i forhold til produktion i lavtlønslande. På den nye linje gør vi alting smartere, og vi kan hurtigere omstille produktionen, når vi udvikler nye designløsninger eller møder nye krav på eksportmarkederne. Der er tale om et stort byggeri, som har den nyeste robotteknologi, siger Peer Leth, administrerende direktør i Troldtekt A/S.

Han glæder sig over, at byggeriet er forløbet efter den lagte tidsplan og inden for det lagte budget.

Troldtekt har længe været anvendt i skoler, daginstitutioner, svømmehaller og virksomhedsdomiciler. Efterspørgslen er også steget fra private husejere, som ønsker et naturligt akustikloft i deres hjem.

PROGRAM FOR DEN OFFICIELLE ÅBNING MANDAG DEN 25. FEBRUAR:

Kl. 10.15:
Inviterede gæster ankommer (indkørsel fra Østergade). Download parkeringsvejledning.

Kl. 10.45:
Finansminister Kristian Jensen og borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Hans Østergaard ankommer og indvier officielt den nye produktionslinje.

Kl. 10.50:
Rundtur og fremvisning af den nye produktion. Fotografering og videooptagelse er velkomment.

Kl. 11.10:
Let servering og åbningstaler.
Herefter er der mulighed for at netværke og opleve den nye produktionslinje.

Kl. 13.00:
Programmet slutter.

Adressen er:
Troldtekt A/S
Østergade 37, Troldhede
6920 Videbæk

FAKTA OM DEN NYE PRODUKTIONSLINJE:

  • Den nye produktionshal er 320 meter lang og 43 meter bred
  • Med det nye anlæg fordobler Troldtekt sin produktionskapacitet
  • Anlægssum: 180 mio. kr.

SE DEN NYE FABRIK I TROLDHEDE BLIVE BYGGET PÅ ÉT MINUT >
Billederne er optaget i løbet af de måneder, hvor vi har opført vores nye produktionslinje ved siden af den eksisterende produktion i Troldhede. Tempoet er naturligvis skruet i vejret.

FAKTA OM TROLDTEKT A/S:

  • Troldtekt A/S er førende udvikler og producent af akustikløsninger til lofter og vægge.
  • Siden 1935 har naturmaterialerne træ og cement været råvarerne i produktionen, som foregår i Danmark under moderne, miljøskånsomme forhold.
  • I sortimentet er også specialløsninger, der kombinerer akustikloftet med f.eks. ventilation.
  • Troldtekts forretningsstrategi er tilrettelagt med designkonceptet Cradle to Cradle som det centrale element for at sikre miljømæssige gevinster frem mod 2022.

YDERLIGERE INFORMATION:

Adm. direktør i Troldtekt A/S Peer Leth: 8747 8130 // ple@troldtekt.dk       
Marketing- og kommunikationschef Tina Snedker Kristensen: 8747 8124 // tkr@troldtekt.dk  

13.000 kvadratmeter ny produktion er klar til at blive taget i brug på Troldtekts fabrik i Troldhede. Finansminister Kristian Jensen og borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Hans Østergaard indvier fabrikken officielt mandag den 25. februar.
Investeringen i en moderne og energieffektiv produktion i Troldhede er i tråd med Troldtekts vision om at tilbyde markedet bæredygtige akustikløsninger.
Ved at holde produktionen i Danmark opnås synergi med den eksisterende produktion. Der er brugt kræfter på at designe en topmoderne produktionslinje, hvor automatisering og robotteknologi gør Troldtekt konkurrencedygtig i forhold til produktion i lavtlønslande.