Svøm i den gode arkitektur

Troldtekt akustikplader i svømmeanlæg

Havnebade i Aarhus og København, nye svømmehaller i flere byer, en fjordpark i Aalborg – og et muligt verdensbad under opsejling i Aarhus Vest. Nye badeanlæg skyller ind over landet i disse år, for det er populært at bruge vandet til både elitesport, leg og wellness.

I dette tema sætter vi fokus på arkitektoniske udfordringer og muligheder i de nye anlæg. Læs blandt andet, hvad en ny undersøgelse fra Lokale og Anlægsfonden fortæller om kravene til en moderne svømmehal. Hør også om Cornelius + Vöges tanker bag Københavns nye vandkulturhus, der skal opføres på Papirøen. 

Dyk ned i den prisbelønnede Vestre Fjordpark, hvor naturmaterialer – herunder Troldtekt – spiller en central rolle i bygningerne. Se også, hvordan Troldtekt akustikplader er en del af den gode svømmeoplevelse.

Nye vaner i vandet kræver et anderledes design

Nye svømmehaller og havnebade skyller ind over Danmark, for det er populært at bruge vandet til både sport og leg. En undersøgelse fra Lokale og Anlægsfonden viser, at det kan være en udfordring at bygge eller modernisere danske svømmehaller, så elitesvømmeren, legebarnet og wellness-gæsten alle bliver tilfredse.

Mere om undersøgelsen >

Troldtekt akustikplader i svømmeanlæg

I svømmehallen er alle sanser i spil

At skabe en god svømmehal kræver en funktionel bevidsthed om bygningens mekanik og kroppens reaktion på overgangen fra tørt til vådt. Sådan lyder det fra Dan Cornelius, indehaver hos Cornelius + Vöge. Tegnestuen har sammen med japanske Kengo Kuma & Associates tegnet Københavns nye vandkulturhus, der skal opføres på Papirøen.

Læs interview med Dan Cornelius

Troldtekt akustikplader i svømmeanlæg

Troldtekt bidrager til den gode badeoplevelse

God akustik, naturlig resistens mod fugt, et fleksibelt design – og point til det bæredygtige regnskab. Der er en række gode grunde til, at Troldtekt akustikplader i træbeton bliver valgt til svømmehaller og faciliteter ved udendørs badeanlæg.

Mere om fordelene

Troldtekt akustikplader i svømmeanlæg

Fra forældet friluftsbad til prisvindende fjordpark

Friluftsbadet på Limfjordens kant i Aalborg har siden 1947 været et rekreativt åndehul i byen. I 2017 genåbnede det efter en storstilet renovering, som har gjort området attraktivt for nye og langt flere brugere.

For i det moderne friluftsbad skal man have lyst til at komme, selvom man ikke vil bade, siger Martin Nielsen, arkitekt og partner i ADEPT. Vestre Fjordpark er blandt finalisterne ved World Architecture Awards 2018.

Mere om Vestre Fjordpark

Troldtekt akustikplader i svømmeanlæg

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få aktuel inspiration inden for akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri leveret direkte til din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer cirka otte gange om året, og hver udgave byder på et relevant tema, som foldes ud i artikler, fotos og video.

Troldtekt newsletter

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Troldtekt Newsletter