Årets Byggeri 2021: Hæder til tre projekter med Troldtekt

Arkitektskolen NEW AARCH i Aarhus og Pakhuset Braunstein på Køge Havn er blandt de fire prisvindere ved prisen Årets Byggeri 2021. Desuden får Erlev Skole i Haderslev hædrende omtale. I de tre projekter er forskellige varianter af Troldtekt akustikløsninger en del af designet.

14.12.2021

Mandag den 13. december blev sløret løftet for vinderne af den nationale hæderspris Årets Byggeri 2021. Blandt de fire vindere er der to projekter med Troldtekt.

Danmarks første nybyggede arkitektskole, NEW AARCH i Aarhus, er vinder i den åbne kategori, mens det enkle og gennemført bæredygtige Pakhuset Braunstein i Køge er kåret som årets bedste erhvervsbyggeri. Også blandt de hædrende omtaler i den åbne kategori er der et projekt med Troldtekt: Erlev Skole, som er en af de største danske trækonstruktioner i nyere tid.

Hvert år i december hylder Årets Byggeri årets bedste og vigtigste byggerier ud fra deres samfundsmæssige og byggefaglige betydning. Magasinet Byggeri står bag prisen, mens en dommerkomité med topchefer fra byggebranchens vigtigste organisationer vælger vinderne.

Råt, cirkulært og sundt design

De tre hædrede projekter med Troldtekt har forskellige arkitektoniske kendetegn:

NEW AARCH: ADEPT har været totalrådgiver på Arkitektskolen, som er placeret ved Godsbanearealerne i det centrale Aarhus. Beton, glas, træ og stål er gennemgående materialer i den rå arkitektur, der er tænkt som et stort værksted for viden og udfoldelse. De åbne rum og tegnesalene er med Troldtekt i grå natur, mens de mere lukkede rum i betonkernerne har sortmalede Troldtekt lofter.

Læs mere, og se fotos fra NEW AARCH

Pakhuset Braunstein: ADEPT har også tegnet Pakhuset med det karakterfulde tag, der ligger som en flot skulptur på havnen i Køge. Tilbygningen til Bryghuset Braunstein er tænkt som et moderne forsamlingshus. Bygningen er designet ud fra en cirkulær tankegang, så den kan skilles ad igen, hvis den skal flyttes til en ny placering, eller materialerne skal genanvendes. Både lofter og vægge er beklædt med Troldtekt i lys natur. 

Læs mere, og se fotos fra Pakhuset Braunstein

Erlev Skole: Den nybyggede skole i Haderslev er primært opført i træ og er dermed en af Danmarks største trækonstruktioner i nyere tid. På skolen er der installeret hvidmalede Troldtekt akustikplader med skjult ventilation, som sikrer et sundt indeklima uden træk og støj. Arkitema har – i tæt samarbejde med ingeniørfirmaet SlothMøller og øvrige rådgivere – tegnet skolen, der er kåret som Årets Skolebyggeri 2021.

Læs mere, og se fotos fra Erlev Skole