Flere projekter med Troldtekt i spil til Årets Bygge 2023

28. marts løftes sløret for, hvilke nyligt afsluttede projekter der vinder prisen som Årets Bygge 2023. Hele 94 projekter er indstillet, og iblandt dem er hele 10 med Troldtekt akustikløsninger som en del af designet.

24.02.2023

Magasinet Byggindustrin står bag den prestigefulde svenske pris som Årets Bygge. Prisen går til projekter, der er afsluttet i det forgangne år, og vurderingen tager højde for fem kriterier: arbejdsmiljø, bæredygtighed, tid/kvalitet/budget, teknologi/innovation og samarbejde.

I år er 94 svenske byggeprojekter indstillet, og 10 af dem er med en Troldtekt akustikløsning. De indstillede projekter er inddelt i seks kategorier: bolig, hotel/kontor, infrastruktur, industri/logistik/detail samt samhällsfastigheter og renovering.

Vinderen i hver kategori bliver afsløret 28. marts ved en prisuddeling i Stockholm, som finder sted under Construction Summit i Sergel Hub.

Troldtekt indgår i flere byggerier

De indstillede projekter med Troldtekt tæller alt fra kontorer og skoler til boligbyggeri og en svømmehal:

 • Trikåfabriken: I Malmö er den tidligere industribygning Trikåfabriken blevet gennemrenoveret og forvandlet til moderne kontormiljøer. Arkitekterne FOJAB har tegnet projektet, hvor også hvidmalede Troldtekt lofter indgår. Læs mere og se billederne af HORISONT Arkitekters kontor her samt af FOJABs kontor, der begge holder til i Trikåfabriken.
  Trikåfabriken er nomineret i kategorien Renovering.
 • Arena Platinan: I Göteborg ligger det nye kontormiljø på 19. etage i bygningen Platinan, hvor der tilbydes fleksible kontorpladser. Kanozi Arkitekter står bag designet, og der er valgt Troldtekt i en specialfarve til at understøtte det lyse udtryk. Læs mere om Arena Platinan og se billederne her.
  Platinan er nomineret i kategorien Hotel/kontor.
 • Tomteboda bussdepå: I Solna ved Stockholm har Tomteboda bussdepå, inklusive administrationsbygning, fået en makeover. Her bliver busser vasket, rengjort og repareret, og omkring 300 medarbejdere arbejder der. BBH står bag designet, hvor også Troldtekt i lys natur indgår.
  Tomteboda bussdepå er nomineret i kategorien Renovering.

 • BonTop: I Mölnlycke syd for Göteborg ligger +55-bofællesskabet BonTop, hvor seniorer kan have et aktivt og socialt liv. Bygningen er opført med et lukket rum i midten, hvor der er skabt et subtropisk middelhavsklima og have med palmer under et specialdesignet glastag. Kanozi Arkitekter står bag designet, hvor også Troldtekt i lys natur indgår.
  BonTop er nomineret i kategorien Bolig.

 • Gjuteriet: I Malmö-området Varvsstaden har arkitekterne Kjellander Sjöberg tegnet transformationen af det gamle støberi – en fredet bygning – der omdannes til kontorer samt cafe, restaurant og fællesarealer. Genanvendelse og klimabevist materialevalg er nøgleord for processen, og her indgår Troldtekt i lys natur også i designet.
  Gjuteriet er nomineret i kategorien Renovering.
   
 • Fixfabriken/Sandarna, grundskola och äldreboende: I Göteborg Kommune mødes mennesker på tværs af generationer, da grundskolen med 400 elever og plejehjem med 100 beboere skal dele bygningen ved den gamle Fixfabriken. Det er det første af sin slags i Sverige, hvor unge som ældre deler spisesal, idrætshal og udemiljøer. Bygningen er certificeret med Miljöbyggnad Silver. What! Arkitektur står bag designet, hvor Troldtekt i grå natur indgår.
  Nomineret i kategorien Samhällsfastigheter.

 • Lugnets Badhus: Et moderne, funktionelt badehus med mulighed for svømning, motion, leg og genoptræning. Der er tænkt i miljøvenlige tekniske løsninger, og for eksempel bliver overskudsvarme fra skøjtehallen genbrugt i det nye badehus. Arkitekterne Liljewall står bag designet, og der er valgt Troldtekt line i lys natur.
  Nomineret i kategorien Samhällsfastigheter.

 • Långsjöskolan: Tyréns arkitekter har tegnet skolen i Huddinge i de tidlige stadier, og herefter overtog Arkitema. Skolen er nybygget med certificeringen Miljöbyggnad Silver og blev indviet i september 2022. Her er valgt Troldtekt i lys natur.
  Nomineret i kategorien Samhällsfastigheter.

Se hele listen med alle de indstillede projekter til Årets Bygge