Göteborgs nye kontorfællesskab i eksklusivt design

Arena Platinan er et nyt kontormiljø i Göteborg, der tilbyder fleksible kontorpladser. Kanozi Arkitekter står bag designet, og der er valgt Troldtekt til at understøtte det lyse og harmoniske udtryk.

Arena Platinan er et nyt kontorfælleskab på 12. etage af det nybyggede Platinan i Göteborg. Kontormiljøet tilbyder fleksible kontorløsninger og har 190 flexarbejdspladser, 9 kontorer, 14 konference- og mødelokaler, flere loungeområder samt to tagterrasser.

Bygningen er ejet af Vasakronan, og kontorfællesskabet er en del af et nyt co-working-koncept ’Arena’, som Vasakronan allerede har udbredt i tre andre svenske byer. Det er Kanozi Arkitekter, som har stået for designet af Arena Platinan.

– Vi ønskede at skabe et design, der ville være en naturlig overgang fra ydersiden til indersiden. Vi blev inspireret af facaden og områdets historie. Resultatet blev lyse og harmoniske miljøer, hvor taktile materialer skaber kontrast og variation, siger Thea Foss Henriksen, indretningsarkitekt, Kanozi Arkitekter.

 

Troldtekt som gennemgående materiale

Med Arena Platinans kontorkoncept kan man arbejde i forskellige miljøer, hvor der også er mulighed for at hygge sig i de mange loungeområder. Både farver og materialer er valgt i lyse gråtoner, som suppleres af rigeligt med dagslys. Mødelokalerne har dog fået mere farve og varme i designet.

Der er desuden synlige rør og installationer, som tilfører lokalerne et industrielt udtryk.

På hele etagen er der valgt Troldtekt akustikplader – både klassiske plader samt nedhængte flåder i udvalgte områder. Også her er farven lys natur afstemt med det øvrige udtryk.

– Når man sparsomt bruger farver i et indretningskoncept, bliver teksturen i materialerne utrolig vigtig, så lokalerne ikke føles flade, men varme og gennemtænkte. Netop derfor valgte vi Troldtekt. Troldtekt giver os gode muligheder, når det kommer til farve og udtryk, hvilket vi satte stor pris på i dette projekt, lyder det fra Thea Foss Henriksen.