Årets Bygge 2024: Vinderne er fundet

Den 19. marts blev den prestigefulde kåring af Årets Bygge 2024 uddelt, hvor tre projekter med Troldtekt akustikløsninger var blandt finalisterne, heriblandt innovationshuset Space i Lund, som vandt kategorien Hotel og Kontor.

25.03.2024
Troldtekt akustiklofter i erhvervsbyggeri

Årets Bygge er den svenske byggebranches hæderspris, som uddeles hvert år i forbindelse med Construction Summit i Stockholm. I år foregik topmødet 19. marts i Sergel Hub.

Det er fagmediet Byggeindustrin, som står for prisuddelingen, og en fagjury har besluttet, hvilke projekter der er nået gennem nåleøjet.

Hele 107 projekter i forskellige kategorier blev indstillet, og nu er vinderen fundet. Iblandt de nominerede og finalisterne var de tre projekter Koenigseggs nya fabrik i Ängelholm, GoCo House i Mölndal og Space i Lund, hvor Troldtekt akustikløsninger er en del af designet.

Innovationshuset Space i Lund vandt kategorien Hotel og Kontor

I Lunds Science Village-distrikt ligger Space – et nyopført innovationshus med kontorer og laboratorieaktiviteter fordelt på 6.300 kvadratmeter. Wihlborgs Fastigheter er bygherre, og projektet er tegnet af FOJAB og frøslee.

I bygningens store atrium er der til felter på væggene valgt designløsningen Troldtekt tiles i lys natur, der danner et karakterfuldt mønster. Andre steder i bygningen er der anvendt Troldtekt line samt klassiske Troldtekt akustikplader.

I 2023 blev Space den første kontor- og laboratoriebygning, som fik NollCO2-certifieringen fra Sweden Green Building Council. Projektet skal desuden certificeres efter standarderne WELL og Miljöbyggnad Guld.

 

Ved Årest Bygge 2024 vandt Space i kategorien Hotel og Kontor.

Juryen begrunder sit valg af Space som kategorivinder med, at projektet er blevet realiseret efter et konkurrencepræget udbud med både innovationskrav og en stram deadline som centrale bestanddele. Med Space har man skabt et tredobbelt certificeret kontorhus med hybridramme efter at bygherre og entreprenør gik hånd i hånd hele vejen fra start til mål.

Læs mere om og se flere billeder fra Space i Lund her.

 

Totalvinderen af Årets Bygge 2024 blev Lunds Domkirkes Tårntag. Stort tillykke til totalvinderen og til alle kategorivinderne. Læs mere om alle vinderprojekterne her.