Restauranter

Vidste du, at støj og musik har indflydelse på, hvordan maden smager? Og at dårlig akustik kan koste en stjerne i madanmeldelsen? Det kan du læse mere om her på temasiden.

Troldtekt Sticks n Sushi
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Du kan også tage med til en række restauranter, der elegant har forenet den gastronomiske oplevelse med god akustik og et karakterfuldt design. Og så kan du læse om arkitekternes overvejelser bag indretningen.

Flere af restauranterne på temasiden er med Troldtekt designløsninger, som har vundet flere internationale priser. Blandt andet ved den tyske prisuddeling ’Die schönsten Restaurants & Bars 2021’, der netop har fokus på, at rammerne om et måltid skal være stemningsfulde.

Guide: Gastronomi med god akustik i København

København byder på mad og vin i topklasse. Troldtekt giver dig en guide til københavnske restauranter og caféer, hvor god akustik er en del af oplevelsen.

Guide: Gastronomi med god akustik i Aarhus

Aarhus byder på mad og vin i topklasse. Troldtekt giver dig en guide til aarhusianske restauranter og caféer, hvor god akustik er en del af oplevelsen.

Vidste du, at lyd påvirker smagssansen?

Lyde og støj påvirker smagssansen. En god grund for restauranter og spisesteder til at overveje akustikken i deres lokaler mere omhyggeligt. Læs mere her!

Træbetonloft på renoveret bådcafé

Træbetonloftet var en af de få ting, der fik lov at blive, da bådcaféen Sorte Louis blev renoveret. Loftet bidrager med hygge og god akustik. Læs mere.

Akustik er afgørende når arbejde & afslapning smelter sammen

Hvad får man, når man blander en kontorarbejdsplads med en café? Svaret er et ”coffice”. Sådan et har det unikke kontormiljø Eminent, der ved Malmø. Læs mere!

En bæredygtig restaurant til en bæredygtig virksomhed

I Darmstadt ligger hovedkvarteret for den økologiske supermarkedskæde Alnatura. Kontorbygningen – og bygningens restaurant - er alt andet end almindelig.

Dårlig akustik kan koste stjerne i madanmeldelsen

Det kan trække ned i den samlede vurdering, hvis larm og støj spolerer madoplevelsen. Interview med madskribent Morten Vilsbæk, medlem af Danske Madanmeldere.

Naturlighed i ølglasset og designet | Troldtekt

Hos Åben Ølbar i Aarhus midtby går den hjemmebryggede øl og designet af baren hånd i hånd. Og så har akustikken fået ekstra kærlighed. Læs om Åben Ølbar!

Tiden står stille i unik sushi-restaurant

Arkitekt Anni Baun Danielsen står bag den eksklusive restaurant Sushi Anaba i Københavns Nordhavnkvarter. Designet har fokus på det enkle og det rå udtryk.

Den subtile forbindelse mellem lyd og smag

Charles Spence, professor i eksperimentel psykologi ved Oxford University, om forbindelsen mellem lyd og smag. Læs interview og test din egen "musiksmag"!

Prisvindende design sikrer intimitet og elegance

Troldtekt designløsninger forener god akustik med karakterfuld æstetik. Serien var i 2021 blandt vinderne ved prisuddelingen ’Die schönsten Restaurants & Bars’.

God akustik på familierestauranten

Det kræver fokus på akustik at drive en familierestaurant med plads til alle. Læs hvordan det kan løses her!
Troldtekt - Noma Australia

Med Noma på visit i Australien

Kulinarisk topkvalitet, danske designermøbler og sortmalede Troldtekt loftplader var ingredienser i Nomas opskrift på en midlertidig pop up-restaurant nær Sydney. I 10 uger serverede restauranten specialudviklede kreationer med australsk identitet. Alle borde blev reserveret i løbet af bare 90 sekunder, og 27.000 interesserede måtte nøjes med en plads på venteliste.
Akustikloft i bryggeri-pubben BRUS | Troldtekt

Bar og restaurant med Troldtekt nomineret til Københavns bedste

Det er nok den lækre mad og de velsmagende øl, gæsterne især husker, når de har besøgt restauranten Sushi Anaba eller ølbaren BRUS. Men også akustikken er i fokus med Troldtekt løsninger som en del af designet. De to steder var nomineret i Berlingskes kåring af Byens Bedste i København 2021. >> Læs mere her

Referencer med restauranter

Temaoversigt