TEMA: Restauranter

Troldtekt - Noma Australia

Vidste du, at støj og musik har indflydelse på, hvordan maden smager? Og at dårlig akustik kan koste en stjerne i madanmeldelsen? Det kan du læse mere om her på temasiden.

Du kan også tage med til en række restauranter, der elegant har forenet den gastronomiske oplevelse med god akustik og et karakterfuldt design. Og så kan du læse om arkitekternes overvejelser bag indretningen.

Flere af restauranterne på temasiden er med Troldtekt designløsninger, som har vundet flere internationale priser. Blandt andet ved den tyske prisuddeling ’Die schönsten Restaurants & Bars 2021’, der netop har fokus på, at rammerne om et måltid skal være stemningsfulde.

En bæredygtig restaurant til en bæredygtig virksomhed

I Darmstadt ligger hovedkvarteret for den økologiske supermarkedskæde Alnatura. Og kontorbygningen er – som resten af firmaet – alt andet end almindelig. Det gælder naturligvis også bygningens restaurant.

I interviewet her fortæller arkitekt Lena Götze fra haascookzemmrich STUDIO2050 om overvejelserne bag restaurant-designet.

>> Læs mere om restauranten

Loftsbeklædning med akustikplader fra Troldtekt i skolebyggeri

Guide: Oplev gastronomi med god akustik i København

København byder på mad og vin i topklasse – og en række af byens spisesteder har gjort god akustik til en del af oplevelsen. Et klogt valg, for forskning viser, at lyd har betydning for smagssansen.

Få en guide til københavnske restauranter og caféer med god akustik. Velbekomme.

Se guiden nu >

Troldtekt Sticks n Sushi

Med Noma på visit i Australien

Kulinarisk topkvalitet, danske designermøbler og sortmalede Troldtekt loftplader var ingredienser i Nomas opskrift på en midlertidig pop up-restaurant nær Sydney.

I 10 uger serverede restauranten specialudviklede kreationer med australsk identitet. Alle borde blev reserveret i løbet af bare 90 sekunder, og 27.000 interesserede måtte nøjes med en plads på venteliste.

Troldtekt - Noma Australia

Sådan påvirker lyd vores smagssans

Forestil dig, at opskrifter ikke kun angiver, hvilke ingredienser der skal i retten, men også hvilken musik der får maden til at smage bedst.

Ifølge Charles Spence, professor i eksperimental psykologi ved Oxford Universitet, så har akustik, støj og musik stor indflydelse på, hvordan vores sanser opfatter det vi spiser og drikker. 

Troldtekt, Veto Restaurant

Sorte Louis: Lækker mad i smult vande

Efter at have boet fem år på en gammel hollandsk toldbåd i Aarhus fik Preben Hald og Tina Steen smag for at drive café på vandet. I en sådan grad, at parret valgte at købe en lille færge og omdanne den til restaurant.

Flere måneders totalrenovering har tilført industrikøkken, charme og slyngelstue. Så nu kan sultne gæster gå om bord i friske, danske råvarer på Sorte Louis, hvor et træbetonloft bidrager til den hyggelige atmosfære.

Troldtekt - Café Sorte Louis

Hele familien skal føle sig hjemme ved bordet

Det kræver også fokus på akustik at drive en familierestaurant, hvor der skal være plads til både børnefamilier, julefrokoster og sølvbryllupspar.

Administrerende direktør Elias Grøftholdt Tychsen fortæller, hvordan Restaurant Flammen skaber en behagelig atmosfære for gæsterne på kædens 11 restauranter.

Troldtekt - Restaurant Flammen

Tårnet på Christiansborg

Troldtekt - Restaurant Taarnet

Med sine 106 meter indtager det centrale tårn på Christiansborg en markant plads i Københavns skyline. Under restaureringen blev Folketingets arkitekter opmærksomme på potentialet i det store tårnrum, der har 11 meter til loftet. Rummet er nu omdannet til en anerkendt restaurant med offentlig adgang til en stor udsigtsplatform.

Se fotos, og læs mere

Terrace Restaurant i London Zoo

Troldtekt, Terrace Restaurant, London Zoo

En af Storbritanniens største restauranter for dagsgæster ligger i den kendte London Zoo. Den nye udgave af Terrace Restaurant, som oprindeligt er fra 1920’erne, servicerer dagligt op til 10.000 gæster. SHH Architects står bag designet, og Troldtekt lofter bidrager til kvalitetsoplevelsen ved at sikre en behagelig akustik.

Se fotos, og læs mere

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Troldtekt Newsletter