TEMA: Restauranter

Troldtekt akustikplader har unikke lydabsorberende egenskaber og sikrer god akustik i f.eks. restauranter

Vidste du, at støj og musik har indflydelse på, hvordan maden smager? Og at dårlig akustik kan koste en stjerne i madanmeldelsen? Det kan du læse mere om her på temasiden.

Du kan også tage med til en række restauranter, der elegant har forenet den gastronomiske oplevelse med god akustik og et karakterfuldt design. Og så kan du læse om arkitekternes overvejelser bag indretningen.

Flere af restauranterne på temasiden er med Troldtekt designløsninger, som har vundet flere internationale priser. Blandt andet ved den tyske prisuddeling ’Die schönsten Restaurants & Bars 2021’, der netop har fokus på, at rammerne om et måltid skal være stemningsfulde.

Bar og restaurant med Troldtekt nomineret til Københavns bedste

Det er nok den lækre mad og de velsmagende øl, gæsterne især husker, når de har besøgt restauranten Sushi Anaba eller ølbaren BRUS.

Men også akustikken er i fokus med Troldtekt løsninger som en del af designet. De to steder var nomineret i Berlingskes kåring af Byens Bedste i København 2021.

>> Læs mere her

Troldtekt, Brus og To Øl

Prisvindende design sikrer intimitet og elegance

Troldtekt designløsninger forener god akustik med karakterfuld æstetik. Det er to væsentlige elementer, når restaurantgæster skal have den bedste oplevelse.

Hele designserien var i 2021 blandt vinderne ved prisuddelingen ’Die schönsten Restaurants & Bars’.

>> Læs mere om udmærkelsen

Troldtekt designserien var i 2021 blandt vinderne ved prisuddelingen ’Die schönsten Restaurants & Bars’

Den subtile forbindelse mellem lyd og smag

Hvilken type musik skal du spille, hvis du ønsker at forbedre smagen af den krydrede suppe eller lækre cremede chokolade, du serverer? Og hvad har dårlig akustik at gøre med visse smagsindtryk?

Charles Spence, professor i eksperimentel psykologi ved Oxford University, forklarer, hvad den nyeste videnskabelige forskning har afdækket om de indviklede forbindelser mellem vores ører og vores smagsløg.

>> Læs interviewet, og test din egen "musiksmag" 

Troldtekt, Restaurant Domestic, Aarhus

Tiden står stille i unik sushi-restaurant

Efter at have arbejdet som kok i Japan vendte Mads Battefeld hjem til Danmark med drømmen om at bygge en autentisk japansk sushi-restaurant.

Arkitekt Anni Baun Danielsen står bag den eksklusive restaurant Sushi Anaba i Københavns Nordhavnkvarter.

Restauranten var nomineret i Berlingskes kåring af Byens Bedste i København 2021 og er karakteriseret af et design med fokus på det enkle og det rå udtryk.

>> Læs interviewet med arkitekten

 

Lydabsorberende træbetonplader fra Troldtekt anvendes ofte som akustikloft i restauranter

Akustik er afgørende når arbejde og afslapning smelter sammen

Hvad får man, når man blander en kontorarbejdsplads med en café? Svaret er et ”coffice”.

Sådan et har det unikke kontormiljø Eminent, der ligger i Malmø-bydelen Hyllie. Det kræver omtanke at blande arbejde og afslapning, forklarer en af arkitekterne bag projektet.

>> Læs interviewet her

Vægbeklædning fra Troldtekt i kontorbyggeri

En bæredygtig restaurant til en bæredygtig virksomhed

I Darmstadt ligger hovedkvarteret for den økologiske supermarkedskæde Alnatura. Og kontorbygningen er – som resten af firmaet – alt andet end almindelig. Det gælder naturligvis også bygningens restaurant.

I interviewet her fortæller indretningsarkitekt Lena Götze fra haascookzemmrich STUDIO2050 om overvejelserne bag restaurant-designet.

>> Læs mere om restauranten

Loftsbeklædning med akustikplader fra Troldtekt i skolebyggeri

Dårlig akustik kan koste stjerne i madanmeldelsen

Det kan trække ned i den samlede vurdering, hvis larm og støj spolerer madoplevelsen. Det fortæller madskribent Morten Vilsbæk, som er medlem af Danske Madanmeldere.

Især tætpakkede bistroer og kælderrestauranter skal være opmærksomme på støjniveauet.

>> Læs interviewet med madskribenten

Dårlig akustik kan koste stjerne i madanmeldelsen

Naturlighed i ølglasset og designet

Designer, tv-vært og ejer af designvirksomheden All That Matters (ATM) Anders Busk Faarborg har indrettet Åben Ølbars lokaler i Aarhus midtby.

Her går den hjemmebryggede øl og designet af baren hånd i hånd. Og så har akustikken fået ekstra kærlighed.

>> Læs om Åben Ølbar

Troldtekt akustikplader har unikke lydabsorberende egenskaber og sikrer god akustik i f.eks. restauranter

Guide: Oplev gastronomi med god akustik i Aarhus

Den aarhusianske mad- og vinscene byder på en bred vifte af oplevelser. Fra de trendy caféer og vinbarer i Latinerkvarterets brostensbelagte gader til gourmetrestauranter i den nye havnebydel, Aarhus Ø.

I denne guide får du en oversigt over aarhusianske spisesteder, der ud over gastronomien også har lagt vægt på at skabe en behagelig atmosfære med god akustik. Velbekomme!

>> Se guiden nu

Oplev gastronomi med god akustik i Aarhus

Guide: Oplev gastronomi med god akustik i København

København byder på mad og vin i topklasse – og en række af byens spisesteder har gjort god akustik til en del af oplevelsen. Et klogt valg, for forskning viser, at lyd har betydning for smagssansen.

Få en guide til københavnske restauranter og caféer med god akustik. Velbekomme.

Se guiden nu >

Troldtekt Sticks n Sushi

Limburger Hof

Restauranter

Efter en omfattende renovering præsenterer restauranten i den tyske Golfpark Kurpfalz Limburgerhof sig tidløst smukt og imponerer med en række designelementer. Det stilfulde koncept fuldendes af lofter og vægge beklædt med designløsningerne Troldtekt line og Troldtekt curves.

Læs mere og se fotos

ÅBEN ølbar

Troldtekt akustikplader har unikke lydabsorberende egenskaber og sikrer god akustik i f.eks. restauranter

Aarhus har fået en ny ølbar, som er helt sin egen. Her træder øllet i baggrunden for stedet, som ligger meget centralt i brostensbelagte Rosensgade. Troldtekt line design akustikplader er valgt til lofterne, hvilket understreger den varme stemning og giver en præcis form til at samle rummet.

Læs mere og se fotos

BRUS

Troldtekt, Brus og To Øl

I en tidligere industribygning på Nørrebro ligger ølbaren BRUS. Den afslappende og indbydende atmosfære skyldes i høj grad den kompromisløse indretning, hvor alle materialer og detaljer er bevidste valg med fokus på funktion og kvalitet. Hvide Troldtekt lofter sikrer god akustik.

Læs mere og se fotos

Med Noma på visit i Australien

Kulinarisk topkvalitet, danske designermøbler og sortmalede Troldtekt loftplader var ingredienser i Nomas opskrift på en midlertidig pop up-restaurant nær Sydney.

I 10 uger serverede restauranten specialudviklede kreationer med australsk identitet. Alle borde blev reserveret i løbet af bare 90 sekunder, og 27.000 interesserede måtte nøjes med en plads på venteliste.

Troldtekt - Noma Australia

Sådan påvirker lyd vores smagssans

Forestil dig, at opskrifter ikke kun angiver, hvilke ingredienser der skal i retten, men også hvilken musik der får maden til at smage bedst.

Ifølge Charles Spence, professor i eksperimental psykologi ved Oxford Universitet, så har akustik, støj og musik stor indflydelse på, hvordan vores sanser opfatter det vi spiser og drikker. 

Troldtekt, Veto Restaurant

Sorte Louis: Lækker mad i smult vande

Efter at have boet fem år på en gammel hollandsk toldbåd i Aarhus fik Preben Hald og Tina Steen smag for at drive café på vandet. I en sådan grad, at parret valgte at købe en lille færge og omdanne den til restaurant.

Flere måneders totalrenovering har tilført industrikøkken, charme og slyngelstue. Så nu kan sultne gæster gå om bord i friske, danske råvarer på Sorte Louis, hvor et træbetonloft bidrager til den hyggelige atmosfære.

Troldtekt - Café Sorte Louis

Hele familien skal føle sig hjemme ved bordet

Det kræver også fokus på akustik at drive en familierestaurant, hvor der skal være plads til både børnefamilier, julefrokoster og sølvbryllupspar.

Administrerende direktør Elias Grøftholdt Tychsen fortæller, hvordan Restaurant Flammen skaber en behagelig atmosfære for gæsterne på kædens 11 restauranter.

Troldtekt - Restaurant Flammen

Tårnet på Christiansborg

Troldtekt - Restaurant Taarnet

Med sine 106 meter indtager det centrale tårn på Christiansborg en markant plads i Københavns skyline. Under restaureringen blev Folketingets arkitekter opmærksomme på potentialet i det store tårnrum, der har 11 meter til loftet. Rummet er nu omdannet til en anerkendt restaurant med offentlig adgang til en stor udsigtsplatform.

Se fotos og læs mere

Terrace Restaurant i London Zoo

Troldtekt, Terrace Restaurant, London Zoo

En af Storbritanniens største restauranter for dagsgæster ligger i den kendte London Zoo. Den nye udgave af Terrace Restaurant, som oprindeligt er fra 1920’erne, servicerer dagligt op til 10.000 gæster. SHH Architects står bag designet, og Troldtekt lofter bidrager til kvalitetsoplevelsen ved at sikre en behagelig akustik.

Se fotos og læs mere

Restaurant KP5

Troldtekt loftplader sikrer god akustik i Restaurant KP5 på Aarhus Ø og bidrager samtidig til stedets intime og hyggelige atmosfære

På Aarhus Ø er lystbådehavnens miljø en af bydelens attraktioner. Her ligger restaurant KP5 med en panoramisk udsigt, som giver meget dagslys til restauranten, der samtidig opleves intim og hyggelig. Loftet går til kip, og her er monteret hvide Troldtekt plader, der sikrer en god akustik i restauranten.

Se fotos og læs mere

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Troldtekt Newsletter