Gastronomisk oase i grønne omgivelser

Efter en omfattende renovering præsenterer restauranten i Golfpark Kurpfalz Limburgerhof sig tidløst smukt og imponerer med en række designelementer.

Foto: Olaf Wiechers, arkitekt

Hvis du vil slappe af efter en god runde golf eller bare gerne vil nyde den betagende udsigt over et smukt golfanlæg som gæst i restauranten, er Golfpark Kurpfalz Limburgerhof mellem Speyer og Mannheim i Tyskland det helt rette sted. Restauranten har gennemgået en omfattende renovering og fremstår nu moderne, elegant, åben og hyggelig.

Tegnestuen ADS Architekten med hovedkontor i Speyer og en afdeling i Mannheim har på imponerende vis formået at erstatte den tilbygning i glas, der tidligere var placeret foran restauranten, med en imponerende, barrierefri ny træbygning med lukket tag, stor glasfront og overdækket udendørsområde.

Ved at udvide det tilstødende rum ud mod terrassen er det lykkedes dem at skabe en række yderligere områder, der ikke kun giver mere plads til restauranten, men som med den store glasfront, der strækker sig fra gulv til loft, også giver en fantastisk udsigt over golfbanen. En spejlvæg i den modsatte side henter greenen ind i rummet og får det til at se større ud, samtidig med at den giver en effektiv præsentation af buffeten.

Masser af træ og lys

I det tværfaglige samarbejde med indretningsarkitekten Jürgen Tekath fik overfladerne på vægge, lofter og gulve også en tur. Massive træbjælker på det skrånende loft med ovenlysvinduer matcher egetræsparketgulvet perfekt og giver rummet et touch af varme. Ligesom de mange runde armaturer, der svæver som en slags solsystem i det højloftede rum.

Ud over det store område til de spisende gæster byder restauranten også på et barområde med en messingbeklædt bardisk og et loungeområde med en stor gaspejs, der ligeledes er beklædt med messing. De forskellige områder adskilles fra hinanden ved hjælp af en række stålreoler, der går fra gulv til loft.

Akustikplader som designelement

Det overordnede koncept rundes af med akustikplader fra Troldtekt. I stedet for de enkle hvide perforerede gipsplader, der tidligere dominerede rummet, har man valgt designløsningen Troldtekt line i sort til loftet i det tilstødende rum og Troldtekt curves i grå natur med bølgestruktur til væggene i det store restaurantområde.