Ny restaurant i London Zoo

London Zoo er en af Storbritanniens mest kendte turistattraktioner og verdens ældste videnskabelige zoologiske have. Den åbnede i 1838 og huser tæt ved 20.000 dyr fordelt på mere end 800 arter.

Troldtekt, Terrace Restaurant, London Zoo
Foto: Alastair Lever

For nylig kunne den sætte endnu en rekord med åbningen af en af Storbritanniens største restauranter for dagsgæster. Den nye Terrace Restaurant har således tredoblet sit spiseområde og har nu plads til 700 kuverter.

Målet var at skabe et yderst funktionelt og virkningsfuldt rum, som ville bidrage til kvalitetsoplevelsen for de besøgende og samtidig servicere op til 10.000 gæster om dagen. Troldtekt lofter spiller en stor rolle i arbejdet med at skabe et spændende og akustisk behageligt miljø til dette usædvanligt store antal gæster.

Arkitekter og indretningsarkitekter fra SHH stod bag transformationen ved at ombygge og udbygge denne restaurant fra 1920'erne som en del af et treårigt projekt til 5,84 mio. euro. Den omfatter en niveaudelt tilbygning på forsiden af den gamle bygning – 6 m høj i dobbelt højde – med nye trapper op til den udvidede mellemetage samt to store terrasser, hvorved bygningens flademål når op på næsten 1.000 m2. Det overordnede indtryk er rent, råt og urbant med glas, træ, synlige mursten og stålsøjler samt et iøjnefaldende rillet loft i den høje tilbygning.

En af arkitekternes primære overvejelser var omkring lydabsorption. Med en sådan overflod af hårde overflader i forskellige materialer, tilført ekko og entusiastisk snak fra de mange gæster, var det vigtigt at finde en løsning, der kunne supplere det overordnede design og skabe et brugervenligt miljø.

Dette blev opnået ved at montere 400 m2 fine akustikplader fra Troldtekt på lofterne under mellemetagen. Pladerne på 1200 x 500 x 35 mm har en naturlig finish og er monteret med et skjult T35-skinnesystem.