Skåret ind til detaljerne

Bardisken er 9 meter lang og tønderne med øl står stablet op ved indgangen. Ingen tvivl om, at det handler om øl på den sofistikerede måde. Nomadebryggeriet To Øl har etableret BRUS i 2016 og er allerede ved at åbne et tilsvarende sted i Oslo.

Troldtekt, Brus og To Øl
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Kvarteret er Nørrebro og bygningen er en tidligere industribygning. Stedet har huset mange funktioner og med sit 750 m2 store rum var kombinationen af brygpub, bryggeri, restaurant og butik muligt at indrette i samme rum uden skillevægge til andet end toiletter og lager.

Indretningen er mobil og kan derfor varieres. Atmosfæren på BRUS emmer fra de store, sprossede vinduer, teglmurene og de andre delikate materialer,- her går æstetik og funktionalitet hånd i hånd og enkeltdelene står stærkt som en helhed.

Træ spiller en helt særlig rolle i den moderne indretning, hvor der er skabt en sammenhængende historie om kompromisløs arbejde med alt fra belysning til etiketter. Træ anvendes til øltønder og i BRUS har Rømer/ Harboe snedkerne anvendt 3 egestammer til baren, borde og barbåsene med ryglæn skåret ud i form af øltønder og sæder i kork.

Stolene er Børge Mogensen stole i egetræ. Men i BRUS bidrager træet også med varme og æstetik, robusthed og renhed. Træ fungerer også i akustikreguleringen, som udgøres af hvide Troldtekt lofter bag de synlige installationer.

Den afslappende og indbydende atmosfære, der straks møder én i BRUS, skyldes i høj grad den kompromisløse indretning, hvor alle materialer og detaljer er bevidste valg med fokus på funktion og kvalitet.