Projekter med Troldtekt kan blive årets skolebyggeri

23.09.2019

I begyndelsen af oktober vælger en jury ’Årets Skolebyggeri 2019’ blandt fem nominerede projekter. Fire af dem er med akustikplader fra Troldtekt.

Et nyopført HF, et specialindrettet autismeafsnit, en klassisk folkeskole med næsten 100 år på bagen, en moderne musikhøjskole og en nænsom renovering af en bevaringsværdig bygning. Det er feltet af projekter, som er nomineret til ’Årets skolebyggeri 2019’.

Den prestigefulde pris uddeles for syvende år i træk på Nohrcons konference ’Fremtidens skole og læringsrum’, onsdag den 2. oktober 2019. Formålet med prisoverrækkelsen er at inspirere til funktionelle skolebyggerier og læringsrum, der får arkitektur, pædagogik og teknologi til at gå op i en højere enhed.

Troldtekt i fire ud af fem

I alt er fem projekter nomineret – fire af dem med Troldtekt akustikplader:

På Holbergskolen i København har KANT arkitekter stået bag en hensynsfuld renovering. Den bevaringsværdige bygning går nu hånd i hånd med nutidens krav til læring, indeklima og akustik. Også skolens gymnastiksale er blevet renoveret, og både her og i omklædningsrummene sikrer Troldtekt god akustik.

>> Læs mere om Holbergskolen

I København Nordvest har Grøndalsvængets Skole gennemgået en gennemgribende renovering og udvidelse. Det er JWW Arkitekter, der står bag, og resultatet er en skole, som med respekt for de eksisterende rammer lever op til moderne krav om læring og trivsel.

>> Læs mere om Grøndalsvængets Skole

I Roskildes nye, kreative bydel Musicon har Roskilde Festival Højskole slået dørene op. Skolen er etableret i en tidligere betonproduktionshal og skabt i et samarbejde mellem det hollandske arkitektfirma MVRDV og COBE. Der er Troldtekt lofter i den store hal, som udgør selve højskolebygningen – og i dansesalen, som er et af de 16 indbyggede rum i hallen.

>> Læs mere om Roskilde Festival Højskole

Det nye FYNs HF i Odense, designet af Zeni Arkitekter, taler ind i byens ønske om at binde bymidte og havn sammen. Resultatet er en skole, der er tilpasset nutidens rammer for læring, samtidig med at de oprindelige kvaliteter er bevaret. I hele bygningen er lofterne beklædt med Troldtekt plader i lys natur.

>> Læs mere om FYNs HF

Det femte nominerede projekt er Lundehusskolens autismeafsnit.

Et bredt felt til åben afstemning

De fem nominerede projekter er udvalgt af en jury bestående af fageksperter. En åben afstemning er med til at afgøre, hvilken skole der løber med prisen. Igen i år spænder feltet bredt og rummer både nybyggeri, renovering og tilbygning.

Projekterne, som er med i opløbet om prisen, er alle færdigbygget i det forgangne skoleår og har et areal på minimum 400 kvadratmeter. Vinderen offentliggøres 2. oktober 2019.