Det bedste fra nord og øst

Restaurant Nam i Aalborg har hurtigt etableret sig i byen som et velbesøgt spisested, hvor maden også kan bringes med hjem. Stedets medindehaver og kok har sine rødder i både Asien og Danmark, hvilket afspejler sig i både menukortet og indretningen.

Troldtekt, Restaurant Nam, Aalborg
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Atmosfæren er afslappet og intim i den lille restaurant beliggende på en af byens travle og trafikerede gader. Kontrasten til gadens støj og neonlys rammer øjeblikkeligt, når man træder ind. Her er den gode mad og gæsterne i fokus.

Retterne er inspireret af det nordiske køkken med lokale varer, men er også meget præget af asiatisk madkultur og teknik. Konceptet er Social Dining, hvor gæsterne ved bordet deles om flere små retter. Køkkenet ligger i tæt kontakt med restauranten, og de små retter bliver konstant sendt af sted til gæsterne.

Mad og indretning følges ad

Indretningen afspejler Nams koncept med det spændende krydsfelt mellem det nordiske og asiatiske udtryk. Træ er et gennemgående materiale, der særligt er anvendt til rumdeling. Det giver en hjemlig varme til rummet, som den punktvise belysning ved bordene også understøtter.

Valget af materialer og farver er også meget grafisk og enkelt og leder tankerne til asiatisk kultur. Lofterne er sort Troldtekt i ultrafin struktur. Derved fungerer lofterne som en samlende, rolig flade med mange fine detaljer omkring.

Parret Anne og Kim, der sammen ejer restaurant Nam, fortæller, at akustikken er meget vigtig på stedet, og valget faldt derfor naturligt på Troldtekt.