Tyst parkering under Isbjerget

Parkeringskælderen under Isbjerget afspejler Isbjergets beboere. De fleste foretrækker cyklen og de sætter pris på at parkere den i tørvejr nær opgangen. Troldtekt er anvendt til at forbedre akustikken omkring alle nicher og indgange.

Parkeringskælderen under Isbjerget afspejler Isbjergets beboere. De fleste foretrækker cyklen, og de sætter pris på at parkere den i tørvejr nær opgangen. Troldtekt er anvendt til at forbedre akustikken omkring alle nicher og indgange.

Isbjerget genkendes på lang afstand med sine ikoniske isbjergtakker og isblå altaner. En boligskulptur på det tidligere containerområde på Aarhus Havn - nu kaldet Aarhus Ø. For alle boligerne i den nye bydel gælder at havudsigten er en væsentlig kvalitet, men for mange også vigtigt, at boligerne er moderne og har sit særkende.

Isbjerget, tegnet af Cebra A/S i Aarhus sammen med JDS, SEARCH og Louis Paillard, er udformet efter en bestræbelse på, at alle beboere fik maksimal udsigt og lys, hvilket ledte frem til den særlige geometri. Siden opførelsen har interessen for Isbjerget været stor, og byggeriet har modtaget flere internationale priser (MIPIM Award 2013, Architizer A+Award og Arch Daily : Årets Boligbyggeri 2015).

Som de øvrige boliger på Aarhus Ø er parkering koncentreret under bygningerne for at sikre plads til liv mellem bygningerne. Som alle P-anlæg er der fokuseret på en rationel udnyttelse af pladsen og robuste materialer.

Omkring opgangene er der indrettet plads til cykelparkering, og det har vist sig at være meget populært at anvende cykelparkeringen. Mange af parkeringspladserne er indrettet i nicher, hvor der er anvendt Troldtekt i naturfarver, hvilket giver en bedre akustik men også en varme og stoflighed til den ellers "kølige" kælder.

Fakta

Projekt:
Isbjerget, Parkeringskælder, Aarhus
Arkitekt:
CEBRA a/s, JDS Architechts, SeARCH, Louis Paillard
Bygherre:
Pensiondanmark
Troldtekt Produkter
Loftsbeklædning:
Troldtekt akustik
Farve:
Lys natur
Struktur:
Fin (1,5 mm træuld)
Kantprofil:
11 mm fas, K11, monteret med Troldtekt skruer på nedhængt C-60 skinnesystem
Tekst & Fotos
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt MAA
Fotos:
Helene Høyer Mikkelsen og Mikkel Frost

Awards

MIPIM Award 2013, Architizer A+Award og Arch Daily : Årets Boligbyggeri 2015.