TEMA: Bedre børneinstitutioner

Troldtekt akustikplader er det naturlige valg til at sikre god akustik og et sundt indeklima i bl.a. børneinstitutioner

I daginstitutioner er det afgørende, at indeklimaet er sundt for både børn og voksne. Lokalerne skal være fri for skadelige kemikalier eller for meget CO2. Samtidig skal design og materialer bidrage til en god akustik i institutionerne, hvor er der er mange høje lyde.

Her på temasiden kan du læse om fokusområderne og se, at et sundt indeklima desværre ikke er en selvfølge. For eksempel er ventilationen mange steder mangelfuld.

Heldigvis er der også mange nye institutioner, hvor arkitekturen får leg, lys, lyd, luft og livsglæde til at spille godt sammen. Se eksempler på steder, hvor Troldtekt akustikplader og Troldtekt ventilation gør en stor forskel for hverdagen – og læs interviews med arkitekterne bag.

Manglende ventilation presser indeklimaet

I mange danske daginstitutioner opholder børn og personale sig ofte i lokaler med høje CO2-koncentrationer og dårlige lydforhold. Det kan blandt andet hæmme børnenes sproglige udvikling.

Seniorrådgiver Christian Jarby fra Det Økologiske Råd, der har undersøgt forholdene, peger især på mangelfuld ventilation som årsag til det pressede indeklima.

>> Læs om undersøgelsen

Troldtekt online-tema: Byg bedre børneinstitutioner

For børnene skal hverdagen være en leg

Leg i landets dagtilbud blev et lovkrav i 2018, men hvad er en god leg? Og hvordan kan institutionens fysiske rammer tilgodese og stimulere børns lyst til at lege?

Læs interviews med Katja Bødtger, programleder for skoler & institutioner i DGI, og Jannie Moon Lindskov, direktør hos Dansk Center for Undervisningsmiljø.

>> Sådan kan institutioner fremme leg

Troldtekt Himmel og Hav

Frisk luft med ro til øjne og ører

Luften er sund og akustikken god i Børnebyen Christianshavn, hvor over 700 børn har deres daglige gang.

COBE og NORD Architects valgte ventilationslofter fra Troldtekt for at undgå visuelt forstyrrende installationer.

>> Se mere om Børnebyen

Troldtekt, Børnebyen Christianshavn

Læring og livsglæde for børn og ældre

I Randers ligger Huset Nyvang, der under ét tag samler både plejehjem og integreret daginstitution. Projektet er et af de første af sin slags og kræver respekt og forståelse for generationernes forskellige behov.

I et interview fortæller arkitekt Kristina Møller Hansen fra Friis & Moltke om de arkitektoniske overvejelser bag.

>> Læs interviewet med Kristina Møller Hansen

Troldtekt Nursing home Randers

Idrætsbørnehaven Rymarksvej

Troldtekt Sports kindergarten, Rymarksvej, Hellerup

KANT arkitekter har opført børnehaven i Hellerup i træ og med græs på taget. Træ dominerer også indenfor, hvor der er perforeret finér på væggene og lyse Troldtekt lofter. Byggeriet er opført som DGNB-pilotprojekt.

Se fotos og læs mere

Børnehuset Himmel & Hav

Troldtekt Himmel og Hav

Institutionen i Skovlunde er tegnet af RUBOW arkitekter. Som store klodser er husets enheder sat sammen omkring samlingspunktet Det Røde Torv. I bygningen er valgt både hvide og sortmalede Troldtekt lofter.

Se fotos og læs mere

Børneinstitutionen Rådyret

Akustiklofter fra Troldtekt i børne- og ungeinstitution

Rambøll Arkitektur & Design Aalborg står bag børneinstitutionen Rådyret i Støvring. Med en DGNB-guldcertificering står institutionen som et vellykket eksempel på smuk, bæredygtig og funktionel arkitektur i børnehøjde. 

Se fotos, og læs mere

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Troldtekt Newsletter