Rum til leg

Børnehuset Himmel og Hav er tegnet med et stærkt greb, der skaber en fin sammenhæng mellem ude og inde. På én gang som en helhed og med mange typer rum og kroge. God plads til leg!

Troldtekt, himmel og hav
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Røde teglspån klæder alle børnehusets facader og er på mange måder et velvalgt materiale. Nabobygningerne i form af en kirke og en skole er i traditionelt rødt tegl, og den nye bygning træder derved fint ind i en række røde huse. Tegl er også et robust materiale, som desuden er anvendt på børnehusets facader, så bygningen opleves mindre. Som store klodser er enheder i børnehuset sat sammen omkring Det Røde Torv, som er husets omdrejningspunkt. De mindre enheder giver nogle fine udeophold på og omkring huset.

Mange typer rum

Indenfor opleves klodserne ikke som elementer, der bryder rummene op, men som en fordeling af funktionerne, der gør huset overskueligt og rationelt. Stuerne til henholdsvis vuggestue – og børnehavebørn er meget rummelige i kraft af deres indretning og dagslys fra flere retninger. Garderoberummene er så store, at der også er plads til leg og større aktiviteter. Børnehuset har et godt rumligt flow, som er med til at fordele den gode stemning i huset. Hvide Troldtekt akustikplader er anvendt på alle lofter som et gennemgående materiale og bidrager til det gode indeklima.

Udover børnenes daglige stuer har Himmel og Hav det centrale Røde Torv, som anvendes til alt fra børneyoga til fastelavn. Rummet er flot udsmykket med byens silhuet og små huse med vinduer. Fra Torvet kan man gå ind i en bevægelsessal, hvor børnene kan lege med skumpuder eller andre motoriske lege. Dette rum er også meget karakterfyldt med sorte Troldtekt lofter og en kombination af sortmalede og finérbeklædte vægge. Dagslyset er også dominerende her med store vinduespartier mod flere verdenshjørner.