Bevægelse til børn

For børnene i idrætsbørnehaven Rymarksvej er bevægelse nøgleordet i deres hverdag. Bevægelse præger institutionen både inde og ude, og den nye daginstitution er tydeligvis ­tegnet med det sigte.

Troldtekt Sports kindergarten, Rymarksvej, Hellerup
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Børnehaven gemmer sig i et grønt område nær Minde­lunden ved Hellerup. Bygningen er langstrakt og rationelt struktureret, hvorved den falder fint ind i det ­tidligere ­kaserneområde.

Bygningen er i træ med græs på taget, og de syv ­stuer ligger langs den nordlige facade med døre til det fri. Langs den modsatte facade mod legepladsen ligger garderober, kontor og tre store multifunktionelle legerum.

Dagslyset har en markant rolle i huset, hvor store ­vinduespartier og ovenlys bidrager med et behageligt lys på badeværelser og i de store legerum. Trækonstruk­tionen er synlig helt til kip og giver en naturlig inddeling af funktionerne.

Velvalgte materialer

Træ er anvendt i konstruktionen, men også som per­foreret finér på væggene og i loftet i form af Troldtekt akustikplader i farven lys natur. Gulvene er med grønt ­linoleum. Sammen giver materialerne rolige rum og en robust børnehave, som tåler leg i højeste gear med ­tilhørende lydniveau.

I opholdsrum og garderober er ventilationen integreret i loftet med Troldtekt ventilation. Det har arkitekterne valgt, fordi Troldtekt ventilation giver mulighed for at ­optimere et balanceret indeklima. Desuden har løsningen også mange fordele i dimensioneringen af de nedhængte lofter. Drift og vedligeholdelse er minimal og gør løsningen til den mest ­totaløkonomiske.

Børnehaven er opført efter bæredygtige principper og er et pilotprojekt inden for certificeringsordningen DGNB.