Design og innovation i arkitekturen

Troldtekt, Hjertet i Ikast

Innovation skal sikre, at arkitekturen konstant udvikler sig – funktionelt og æstetisk. De fleste mennesker opholder sig 80-90 procent af tiden indendørs, og når netop funktion og design smelter meningsfuldt sammen, kan det gøre en stor forskel for hverdag og velbefindende.

Af samme grund er æstetik og design sat på formel i flere af de førende certificeringer inden for bæredygtigt byggeri. Det kan du læse mere om her på temasiden, hvor arkitekter fortæller om deres innovative tilgang til design.

Innovation er også en grundværdi hos Troldtekt. I temaet kan du se eksempler på Troldtekt designløsninger, der forener akustik, indeklima og karakterfuldt design, Og du kan tage med til en række af de bygninger, hvor løsningerne er anvendt.

Bæredygtighed former vores tids design

I århundreder har design løst problemer eller ændret noget, der var uhensigtsmæssigt. I de seneste år har designprocessen fået en ny og meget markant aktør: bæredygtighed.

Ifølge Jörg Schmitt, indretningsarkitekt og art director hos den tyske materialeorganisation raumprobe, former bæredygtighed både vores tid og design.

>> Læs interviewet med Jörg Schmitt

Bæredygtighed former vores tids design | Troldtekt TEMA

Større visioner for byudvikling er nødvendige

Alt for mange bygge- og anlægsprojekter bliver til uden en arkitektonisk og æstetisk helhedsbetragtning, mener arkitekt Erik Brandt Dam.

Der skal generelt være bedre sammenhæng mellem byliv, bebyggelse, infrastruktur og kunst i det offentlige rum, lyder det fra arkitekten, der har været medforfatter på 20 anbefalinger til et skønnere Danmark.

>> Læs interviewet med Erik Brandt Dam

Troldtekt Noerre Vium School

DGNB Diamant gør den arkitektoniske kvalitet målbar

DGNB Diamant er en overbygning til den ”klassiske” DGNB-certificering af bæredygtige bygninger. Diamanten gør det muligt at måle et byggeri ud fra arkitektoniske og æstetiske parametre ved hjælp af et peer review.

Dermed har bygherrer og rådgivere nu mulighed for at dokumentere deres arbejde med at kombinere æstetik, arkitektur og funktionalitet.

>> Læs mere om DGNB Diamant

Loftsbeklædning med akustikplader fra Troldtekt i skolebyggeri

Arkitektonisk skønhed løfter vores velvære

Når vi oplever en meningsfuld sammenhæng mellem funktion og æstetik, øger det vores velbefindende. Det viser forskning fra blandt andet Australien.

Arkitektonisk skønhed og design spiller så stor en rolle, at det vægter i den amerikanske bygningscertificering WELL, som har sundhed og velvære i fokus.

>> Læs om betydningen af smukt design

Vægbeklædning fra Troldtekt i kontorbyggeri

En hyldest til hovedstadens smukke bygninger

I over 100 år har Københavns Kommune uddelt en bygningspræmiering til bygninger og bymiljøer, der særligt udmærker sig.

Mød Københavns stadsarkitekt, Camilla van Deurs, som fortæller, hvordan arkitekturen har ændret sig gennem tiden – og se, hvilke projekter der blev præmieret i foråret 2020.

>> Læs interview med stadsarkitekten

Lydabsorberende træbetonplader fra Troldtekt anvendes ofte som akustikloft i skoler og uddannelsesinstitutioner

Prisbelønnet designserie giver arkitektonisk frihed

Serien af Troldtekt designløsninger har siden lanceringen i 2019 høstet stor hæder: En ICONIC Award og en German Design Award – samt en finaleplads ved Danish Design Award. I efteråret 2020 dyster serien med om den tyske materialPREIS.

Læs om løsningerne, og se filmen, hvor Troldtekts inhouse arkitekt, Michael Christensen, deler sine tanker bag designserien.

>> Mere om designløsningerne

Design og innovation i arkitekturen

Randers Arkitektens tegnestue

Akustiklofter fra Troldtekt i kontor- og erhvervsbyggeri

Med bæredygtighed i fokus har Randers Arkitekten transformeret den bygning, hvor tegnestuen har til huse. Troldtekt line design med et varieret mønster af fræsede spor giver god akustik og et visuelt ”spil”.

Se flere fotos, og læs mere

Privat hjem i Skanderborg

Loftsbeklædning med akustikplader fra Troldtekt i private hjem

Kvalitetsmaterialer dominerer i den totalrenoverede drømmebolig, som ligger ned til Skanderborg Sø. Troldtekt line i en grå specialfarve gør både en visuel og akustisk forskel i de højloftede rum.

Se flere fotos, og læs mere

Multihuset Hjertet i Ikast

Troldtekt Ikast Hjertet

C.F. Møller Architects har valgt Troldtekt akustik og Troldtekt ventilation til Hjertet, som har vundet flere internationale arkitekturpriser. Stedet har en tydelig identitet med træ som et gennemgående materiale.

Se flere fotos, og læs mere

Troldtekt® contrast i finalen ved Danish Design Award

Juryen ved Danmarks nationale designpris har valgt Troldtekt contrast som finalist i kategorien Feel good.

Christina Melander er programchef for Danish Design Award. Her i interviewet fortæller hun om sit syn på godt design, og hvad der karakteriserer årets finalefelt.

>> Læs interviewet

Design og innovation i arkitekturen

Intim restaurant-oplevelse med Troldtekt® line

På Restaurant Strandtangen, der er designet af Søren Vester, går ærlig, nordisk mad hånd i hånd med en elegant og stilfuld indretning.

Omdrejningspunktet er de sorte akustiklofter med fræsede spor, der skaber en helt særlig stemning.

>> Se den inspirerende restaurant

Intim restaurantoplevelse med Troldtekt line

Designlofter blandt unikt interiør

En ramme af rå beton er stylet med eksklusive produkter i møbel-, interiør- og kunstbutikken UniqueRoom.

Her er kun plads til design, som skiller sig ud – netop derfor har butikkens ejer valgt Troldtekt® contrast og Troldtekt® line.

>> Besøg den unikke butik

Design og innovation i arkitekturen

En atmosfære med inspiration fra Japan

Sticks’n’Sushis restaurant i Tivoli Haven, København, er kædens mest japanske til dato, hvis man ser på indretningen.

Designløsningen Troldtekt rhombe sikrer en behagelig akustik og atmosfære med sin bløde stoflighed og det grafiske mønster.

>> Tag med til restauranten

Troldtekt Sticks n Sushi

Innovation gør de gode løsninger bedre

Innovation er en naturlig del af arkitektens faglighed og arbejdsmetoder. Det mener Lone Wiggers, der er partner i arkitektvirksomheden C.F. Møller.

Ifølge tegnestuens credo skal alle nye designopgaver indeholde innovation, men det sker altid med omtanke og respekt for de eksisterende løsninger, bygningens karakter og bygherrens ambition om at gå nye veje.

troldtekt_Lone Wiggers

Træ er trendy og tiltrækker designere

Bæredygtighed, fælles brug af hverdagsting og en fascination af naturlige materialer som træ.

Dette er nogle af de fremtidige trends inden for boligindretning ifølge det tyske designråds administrerende direktør, Andrej Kupetz. I dette interview fortæller han om de nye trends.

troldtekt_Andrej Kupetz

Rå naturmaterialer skaber varme og nærvær

Hvilke materialer vinder lige nu frem i den globale arkitektur? Og hvordan kan et specifikt materiale bidrage til, at design og funktion går op i en højere enhed?

David Basulto er arkitekt, chefredaktør og medstifter af verdens mest besøgte arkitekturwebsite, ArchDaily. Få hans syn på de aktuelle strømninger i internationalt bygningsdesign.

Troldtekt David Basulto wood wool award

Et stærkt pejlemærke mellem hav og land

I det barske, men lyse landskab ved Krik på den jyske vestkyst ligger natur- og kulturhuset, det netop er valgt som vinderprojekt i WOOD WOOL AWARD™ 2015. Huset, der er tegnet af Force4 Architects, er kendetegnet ved sin ydmyge, klare geometri og sit enkle materialevalg.

Materialerne er robuste og understreger stedets påvirkning fra havet og vinden: Beton, træ, sinusplader. I den store, samlende sal er både vægge og loftet med otte meter til kip elegant beklædt med hvidmalet Troldtekt i ultrafin struktur.

Troldtekt, Krik, natur og kulturhus

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Troldtekt sætter fokus på trends og tendenser inden for akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri